ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Franklin Templeton lanserar LibertyQ ETFer i Europa

18 december 2017 Inga kommentarer

Franklin Templeton lanserar LibertyQ ETFer i Europa Börshandlade fonderFranklin Templeton lanserar LibertyQ ETFer i Europa

Amerikanska ETF-leverantörer har sett på europeiska investerare som en outnyttjad tillväxtmarknad. Den senaste ETF-utgivaren som tagit steget över Atlanten är Kalifornien-baserade Franklin Templeton. Detta företag väljer att lansera LibertyQ ETFer i Europa. Franklin Templeton har lanserat ett antal europeiska börsnoterade fonder som ett led i att försvara sin verksamhet mot konkurrenter som BlackRock och Vanguard.

Kämpat mot det avtagande intresset för aktivt förvaltade fonder

Franklin Templeton har kämpat mot ett avtagande intresse för aktivt förvaltade fonder. Lösningen på detta har blivt att Franklin Templeton valt att lansera en serie smart beta eller alternativa indexbaserade ETFs där handeln sker i Tyskland och London.

En företrädare för Franklin Templeton sade att det strategiska målet är att bygga en världsomspännande global ETF-plattform. Efter framgångsrika lanseringar i USA och Kanada är bolaget väldigt mycket glad över att ta med Franklin LibertyShares ™ ETF-plattformen till Europa.

De första europeiska erbjudanden syftar till att hjälpa investerare att uppnå specifika investeringsresultat, såsom stark riskjusterad avkastning, lägre volatilitet och skydd mot kursfall.

Erbjuder exponering mot Franklin LibertyQ-index

Franklin LibertyQ UCITS ETF-sortimentet hjälper europeiska investerare att få tillgång till egna Franklin LIbertyQ-index, vilka screenar komponenter baserade på kvalitet, värde, momentum och volatilitet. Sortimentet omfattar två multifaktionsfonder som har ett särskilt fokus på kvalitetslagret, inklusive Franklin LibertyQ Global Equity SRI UCITS ETF och Franklin LibertyQ US Equity UCITS ETF.

Dessutom finns två inkomstfokuserade medel som investerar i aktier som visar höga och ihållande utdelningsinkomst, inklusive Franklin LibertyQ Global Dividend UCITS ETF och Franklin LibertyQ European dividend UCITS ETF. De nya ETF: erna i Europa har såddfinansierats med 15 miljoner dollar.

Franklin gjorde sin första lansering på USAs ETF-marknad i juni 2016 och samlade 750 miljoner dollar i tillgångar över 11 strategier och flyttade sedan till Kanada i maj med fyra ETF som har samlat 150 miljoner dollar eller 123 miljoner dollar.  Nu är det alltså dags för en lansering av LibertyQ ETFer i Europa

Kommentarer är avstängda.