ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Fyra börshandlade fonder som följer Nasdaq

28 juli 2018 Inga kommentarer

Fyra börshandlade fonder som följer Nasdaq ETFFyra börshandlade fonder som följer Nasdaq

Om du är en investerare med stort intresse för teknik, är det bara naturligt att ta en titt på börshandlade fonder som följer Nasdaq. Tekniksektorn är historiskt volatil jämfört med NYSE, och Nasdaqnoterade aktier uppvisar cirka 35 % högre volatilitet. Men volatiliteten kan också innebära hög tillväxtpotential och en medföljande ekonomisk belöning. År 2017 vände Nasdaq Composite Index från avkastning på -14,45% i februari till en slutlig årlig avkastning på 27,24%.

ETFer som spårar Nasdaq Composite erbjuder investerare exponering för högrisk och hög belöning i teknologisektorn samtidigt som de säkrar sina satsningar med ett mer balanserat tillvägagångssätt. Så om du helt vill undvika att arbeta med enskilda aktier men ändå vill ha spänningen i ett tekniskt fokuserat tillägg till din portfölj, ta en titt på de fyra börshandlade fonder som följer Nasdaq.

PowerShares QQQ ETF (QQQ)

Emittent: Invesco
AUM: 64.33 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.20%

QQQ kallas vanligen för Quebes på Wall Street. Invescos börshandlade fond QQQ är en av de äldsta och mest omsatta ETFerna i världen. Denna börshandlade fond spårar Nasdaq-100, ett index som består av de största, icke-finansiella företagen på den amerikanska aktiemarknaden. Denna ETF har en övervikt mot teknologisektorn, vilket gör att den har högre volatilitet än S&P 500.

IT-sektorn svarar för närmare 60 procent av denna börshandlade fonds kapital. Denna ETF har en stor övervikt mot large cap företag, mer än hälften av bolagen i denna börshandlade fond har denna klassificering.

Fidelity Nasdaq Composite Index ETF (ONEQ)

Emittent: Fidelity
AUM: 1.71 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.21%

Sedan starten 2003 har denna Fidelity ETF försökt replikera Nasdaq Composite Index. Minst 80 procent av innehaven är stamaktier som ingår i indexet och mer än 97% av tillgångarna representerar inhemska bolag.

Fonden har en stark övervikt mot informationsteknologin, hälso- och sjukvårdssektorn och konsumentdiskretionära sektorer, och du får exponering massor av välkända namn – Apple Inc, Microsoft Corporation och Amazon.com, Inc. är de tre största innehaven.

iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB)

Emittent: BlackRock
AUM: 10.44 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.47%

Läkemedel och bioteknik är extremt volatila sektorer på en redan nyckfull börs, men där det finns risk finns det också potential för en enorm belöning. Om du vill ha exponering mot dessa framtidsinriktade företag är iShares Biotech ETF en av de mest effektiva och diversifierade fonderna.

IBB: s toppinnehåll inkluderar Amgen, Gilead Sciences Inc. och Biogen Inc. De 10 största innehaven står för knappt 55 procent av fondens portfölj.

First Trust Nasdaq 100 Tech Sector ETF (QTEC)

Emittent: First Trust
AUM: 2.37 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.60%

Denna ETF följer teknikbolagen i Nasdaq 100, med minst 90 procent av tillgångarna allokerade till dessa företag. Fondens främsta branscher är halvledare, mjukvara och datorer, vilka tillsammans står för över 80 % av fondens portfölj. De 10 största innehaven utgör drygt 33 % av portföljen, där Micron Technology, Qualcomm och Intel tar upp de 3 största vikterna.

Nasdaq-100

Kommentarer är avstängda.