ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En sammanställning av börshandlade fonder med fokus på Blockchain

11 juli 2018 Inga kommentarer

En sammanställning av börshandlade fonder med fokus på Blockchain ETFEn sammanställning av börshandlade fonder med fokus på Blockchain

Blockkedjor, eller Blockchain-teknik möjliggör en dokumenterad, oförstörbar decentraliserad digital huvudbok av alla typer av transaktioner som ska distribueras på ett nätverk. Informationen i blockchain lagras inte på någon enda plats, utan kopieras snarare över ett nätverk av datorer och andra enheter. Det innebär att posterna på blockchain är offentliga, kontrollerbara och tillgängliga för alla som har tillgång till Internet. Börshandlade fonder med fokus på Blockchain har potential att dra nytta av ökad adoption och användning av blockchain-teknik.

En Blockchain ETF är en börshandlad fond som uppfyller minst ett av följande två kriterier:

  • De är fonder som investerar i företag som är involverade i omvandlingen av affärsapplikationer, genom utveckling och användning av blockchain-teknik.
  • De är fonder som följer Bitcoins eller andra kryptokursers utveckling genom terminskontrakt eller genom att hålla de underliggande kryptotillgångarna.

ETF Översikt

Detta är en lista på börshandlade fonder med fokus på Blockchain som handlas i USA. Listan kan sakna nyligen lanserade ETFer, och sedan vi skrev texten kan beloppen som varje fond har under förvaltning kommit att ändras.

Börshandlade fonder med fokus på Blockchain

Symbol ETF Name Total Assets (MUSD)
BLOK Amplify Transformational Data Sharing ETF 162,21
BLCN Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF 102,67
LEGR First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF 14,36
KOIN Innovation Shares NextGen Protocol ETF 4,76

Kommentarer är avstängda.