ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Fyra nya fonder för kryptovalutor

18 mars 2018 Inga kommentarer

Fyra nya fonder för kryptovalutorFyra nya fonder för kryptovalutor

Grayscale Investments, det företag som ligger bakom Bitcoin Investment Trust (OTCQX: GBTC), ofta kallat den enda börshandlade fonden för Bitcoin, skapar fyra nya fonder för kryptovalutor. Under veckan som gick meddelade företaget att det stärker sin närvaro på marknaden för kryptovalutor genom att skapa Bitcoin Cash Investment Trust, Ethereum Investment Trust, Litecoin Investment Trust och XRP Investment Trust.

GBTC, som debuterade i september 2013, ”gör det möjligt för investerare att få exponering mot Bitcoins prisrörelse genom ett traditionellt investeringsverktyg utan utmaningarna att köpa, lagra och skydda bitcoins”, enligt Grayscale.

Aktierna skall spegla värdet av kryptovalutorna

”Investeringsmålet för varje fond är att aktierna ska återspegla värdet av respektive BCH, ETH, LTC och XRP, som innehas av varje fond, vilket bestäms med hänvisning till TradeBlock-indexet för varje digital tillgång vid klockan 4:00 New York-tid, minus varje fondens utgifter och andra skulder ”, enligt ett uttalande från Grayscale.

Grayscale tror att aktierna är ett kostnadseffektivt och bekvämt sätt att få digital tillgångsexponering i förhållande till en direktinvestering i digitala tillgångar.”

Efter bitcoin är de största kryptovalutorna Ethereum, Ripple (XRP), Bitcoin Cash och Litecoin. Bitcoin futures lanserades på CBOE i december 2017, något som följdes av en lansering på CME. Nasdaq Inc. överväger fortfarande att komma lansera sina egna bitcoin futures.

Inget inlösenprogram

Grayscales nya fonder, som egentligen är aktiebolag, har för närvarande inget inlösenprogram. Det betyder att det inte går att garantera att värdet på aktierna kommer att approximera värdet på respektive digitala tillgång som innehas av varje fond. Det betyder också att dessa aktier kan komma att handlas till en betydande premie till eller en rabatt på värdet av det värdet av de digitala tillgångarna som innehas av varje fond. Detta givet att dessa fonder kommer att handlas publikt i framtiden.

I slutet av februari hade Grayscale 2,1 miljarder dollar i förvaltat kapital. GBTC, som representerar 0,00100567 bitcoin, hade 1,94 miljarder dollar i tillgångar.

Kommentarer är avstängda.