ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

Den första börshandlade fonden som använder artificiell intelligens

24 oktober 2017 En kommentar

Den första börshandlade fonden som använder artificiell intelligens ETFDen första börshandlade fonden som använder artificiell intelligens

Grattis till ETF Managers Group och EquBot för deras listning av Artificial Intelligence Powered Equity ETF (ticker AIEQ) på NYSEArca. AIEQ är den första börshandlade fonden som använder artificiell intelligens i sin förvaltning. Det finns ett antal börshandlade fonder som investerar i artificiell intelligens, men i skrivande stund ingen annan som arbetar med artificiell intelligens för att välja investeringarna.

IBMs Watson är nyckeln till denna ny artificiell intelligens-driven ETF. När de aktiva portföljförvaltarna har ställts inför utmaningar från datorstyrda passiva investeringsstrategier, inkräktar maskinerna nu direkt på deras territorium.

Första börshandlade fonden att använda artificiell intelligens

San Francisco-baserade EquBot LLC lanserade den 17 oktober 2017 den första någonsin börshandlade fonden som använder artificiell intelligens. Med hjälp av International Business Machines Corp.s Watson-plattform, kommer AIE Powered Equity ETF, ticker AIEQ, att efterlikna en armé av aktieanalytiker som arbetar dygnet runt, enligt Art Amador, medgrundare till EquBot. Det har blivit en explosion av information, och AI bidrar med ett mer informerat sätt att investera.

Fonden, som drivs i samarbete med ETF Managers Group of Summit, New Jersey, kommer att använda AI och maskininlärning för att skanna mer än 6 000 amerikanska börshandlade företag varje dag för att skapa en diversifierad fond. Programmet kommer att tolka regleringsansökningar, mer än en miljon nyhetsnotiser, företagshanteringsprofiler, sentimentmätare och finansiella modeller för att skapa en portfölj med 30 till 70 aktier. När aktierna väljs kommer ett team av mänskliga förvaltare hos ETF Managers Group att balansera portföljen baserat på valen – teoretiskt varje dag om datorn föreslår förändringar.

När något finns i vår portfölj, vet vi varför det är där

När något finns i vår portfölj, vet vi varför det är där säger EquBot. Vi har en investeringsavhandling om den positionen, och vi kan förklara alla anledningar till varför vi äger den eller alla anledningar till att vi ska bli av med det säger EquBot.
+500

Kommentarer är avstängda.