ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Börshandlad fond för halvledare rusar

20 mars 2018 Inga kommentarer

Börshandlad fond för halvledare rusar SOXX ETFBörshandlad fond för halvledare rusar

iShares PHLX Semiconductor ETF (NasdaqGM: SOXX), en av de största börshandlade fonderna som spårar halvledartillverkare, har stigit med cirka 15% sedan årsskiftet och ligger nära all-time-high. Börshandlad fond för halvledare rusar. Det markerar en annan imponerande kursuppgång för en av referenshalvledarfonderna.

De börshandlade fonderna som investerar i halvledarsektorn varit slitstarka aktörer, eftersom halvledarmaterialen återhämtat sig tillsammans den bredare teknologisektorn, men det betyder inte att vinsterna är över för den här plötsligt heta gruppen. Värderingarna ökar emellertid för halvledarföretagen. Vissa data tyder på att hausen kan fortsätta för halvledarföretagen och de relaterade ETFerna.

På höjden av IT-bubblan

Den 10 mars 2000 stängde PHLX Semiconductor Index (SOX) vid högtiden av dotcom-bubblan på sin all-time-high. Indexet kraschade omedelbart och var länge oförmöget att närma sig dessa höjder. ”I slutet av november 2017 kunde SOX passera förbi 2000 års nivåer. Under de senaste tre och en halv månaderna har indexet gjort vad vi skulle vilja se det göra före ett försök att bryta ut över en 18-årig all-time-high – den har konsoliderat. Förmodligen har det gjort det möjligt att bygga upp tillräckligt med bränsle för ett hållbart utbrott, när det en gång kunde klara av att bryta genom toppen från 2000.

IShares PHLX Semiconductor ETF spårar PHLX SOX Semiconductor Sector Index. Denna börshandlade fond har cirka 1,66 miljarder under förvaltning, allokerat på 30 aktier. NVIDIA Corp. (NASDAQ: NVDA), Intel Corp. (NASDAQ: INTC) och Texas Instruments Inc. (NASDAQ: TXN) kombinerat svarar för cirka en fjärdedel av denna ETFs vikt.

Varför denna uppgång?

Förutom symmetrin av den 18-åriga klyftan mellan tydliga nya toppar är det 9-årsjubileumsdagen för den nuvarande tjurmarknaden låg på många områden på marknaden. – Det är en påminnelse av dygderna av relativ styrka.

Investerare skulle kunna betala för framtida katalysatorer för halvledare och bredare teknologinamn. Om det finns en silverkant på de stigande värdena på halvledarföretagens aktier är det att vissa branschobservatörer tror att gruppens värderingar inte bör mätas i traditionell mening på grund av utvecklingen av halvledarverksamheten.

SOXX har ett p/e-tal på 28,28 och ett book-to-value-på 5,15.

Kommentarer är avstängda.