ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Global X ETF lanserar fond med fokus på Cloud Computing

24 april 2019 Inga kommentarer

Global X ETF lanserar fond med fokus på Cloud ComputingDu ser det antagligen inte, men konsekvenserna av cloud computing kommer snart att märks på allvar då fler företag använder tekniken i snabb takt för att driva sina kärnverksamheter. Därför tillkännagav Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder, lanseringen av den 14: e fonden i sin Thematic Growth Suite, Global X Cloud Computing ETF (Nasdaq: CLOU).

CLOU spåra Indxx Global Cloud Computing Index, en korg av företag som potentiellt kan dra nytta av fortsatt spridning av cloud computing-teknik och -tjänster. Cloud computing-industrin avser företag som

(i) licensierar och levererar programvara via Internet på abonnemangsbasis (SaaS)

(ii) tillhandahåller en plattform för att skapa program som levereras via Internet (PaaS)

(iii) tillhandahålla virtualiserad datainfrastruktur via Internet (IaaS)

(iv) egna och hanterade faciliteter som kunder använder för att lagra data och servrar, inklusive datacenter för fastighetsinvesteringar (REITs) och / eller

(v) tillverka eller distribuera infrastruktur och / eller maskinvara komponenter som används i moln- och kantdatoraktiviteter.

En alltmer digital värld

Den alltmer digitala och sammanhängande världen som utgör bakgrunden till CLOUs lansering, uppvisar en stark tillväxt och förväntas fortsätta växa under de närmaste åren. Cloud computing-industrin som beräknades uppgå till 188 miljarder dollar år 2018. Samma marknad förväntas vara värd över 300 miljarder dollar år 2022, en nästan 15% årlig tillväxt.

Eftersom lagrings- och datakostnader fortsätter att krympa, antar antagandet av cloud computing-lösningar sannolikt att fortsätta att växa.

”Med cloud computing, vi bevittnar en omfattande störning av traditionell IT-infrastruktur”, säger Michael Hoffmann, forskningsanalytiker på Global X. ”De betydande effektivitetsökningarna och kraften som är tillgänglig via molnbaserad teknik är ryggraden för företagets IT, sociala medier och strömmande plattformar, och bör fortsätta att stödja utvecklingen av dagens mest spännande teknik, som artificiell intelligens och internetens saker. Vi är stolta över att erbjuda investerare och kunder ett verktyg som CLOU att få tillgång till detta tema, och vi är glada att fortsätta att se detta utrymme utvecklas. ”

Även om cloud computing används i någon form av upp till 90% av företagen idag finns det tecken på att trenden är i sina tidiga skeden, eftersom majoriteten av dagens IT-miljö fortfarande är icke-moln. Det finns tecken på att antagandet ramper upp snabbt, men som genomsnittligt företags molnutgifter har hoppat 36% från 1,8 miljoner dollar 2016 till 2,2 miljoner dollar 2018,3.

1. Global X-analys baserad på data från Gartner, Credit Suisse och IDC.
2. IDG, ”2018 Cloud Computing Survey,” 14 augusti 2018.
3. Ibid.

Kommentarer är avstängda.