ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Den första börshandlade fonden i Kenya

19 juni 2019 Inga kommentarer
Den första börshandlade fonden i Kenya

I februari 2017 meddelade Capital Markets Authority (CMA), att myndigheten hade godkänt listningen av den första börshandlade fonden i Kenya. Den börshandlade fonden so kommer att spåra guldpriset, utfärdas av NewGold Issuer (RF) Limited, som är införlivat i Sydafrika.

NewGold kom att utfärda och lista 400 000 Gold Bullion Debentures som en sekundär notering på Nairobi Securities Exchange (NSE). Noteringspriset för ETFen kom att bestämmas på noteringsdatumet baserat på guldpriset och priset på Kenyanska Shillings.

”Detta är en kritisk milstolpe för att positionera Kenya som en gateway för regionala och internationella kapitalflöden genom att utveckla kreativa produkter som främjar investerarnas förtroende för regionala produkter. Detta är ett steg mot Kenya att bli ett investeringsmål, sade CMA VD Paul Muthaura.

NewGold ETF hade sin primära notering på Johannesburg Stock Exchange 2004. Denna börshandlade fond har sekundära noteringar på andra afrikanska börser, nämligen Botswana Stock Exchange, Stock Exchange of Mauritius, Namibias Stock Exchange och Ghana Stock Exchange.

NewGold Gold Bullion Debentures som utfärdas efter noteringen av Nairobi Securities Exchange kommer att jämställas med varandra och med alla andra Gold Bullion Debentures som redan har utfärdats på andra börser.

Första börshandlade fonden i Kenya

Kommentarer är avstängda.