ETFSverige
Hem » Featured, Headline

First Trust byter namn på International IPO ETF

11 januari 2019 Inga kommentarer

First Trust byter namn på International IPO ETFFörvaltningsstyrelsen för First Trust Exchange-Traded Fund II (Trust) har godkänt en namnändring för First Trust International IPO ETF (FPXI) till First Trust International Equity Opportunities ETF. First Trust byter namn på International IPO ETF, men inte kortnamn.

Det nya namnet trädde i kraft vid öppnandet av handel onsdagen den 2 januari 2019.

Fonden söker replikera ett investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen (före fondernas avgifter och kostnader) för ett index som kallas IPOX International Index (Indexet). Indexet som fonden spår ändrar inte sitt namn eller metod. Fondens symbol och CUSIP ändras inte.

OmFXPI

FPXI har positioner i de 50 största icke-amerikanska bolag som nyligen gjorda en börsintroduktion, viktat av marknadsvärde. Stödberättigade aktier köps efter slutet den 6: e handelsdagen och säljs den 1000: e, för en innehavstid på ungefär 4 år. Fonden tillämpar ytterligare kvantitativa screening utöver de vanliga minimimåtten och likviditetskraven, men dessa är ganska avslappnade: ett minimikrav på marknadsvärdet på 50 MUSD vid slutet av den första handelsdagen, offentligt omsatta float på minst 15% och ingen onormal underprissättning definierad som en första dagens prisökning mer än 3 sigma över medelvärdet.

Denna process resulterar i en eklektisk korg som kan förändras väsentligt när nya företag går in och äldre åldras. Sammantaget är det ett bra alternativ för investerare som vill få tillgång till relativt färska aktier. Se syskonfonderna FPX och FPXE för respektive USA och Europa exponering med samma metod.

Kommentarer är avstängda.