ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Fear Trade och Love Trade gör att guld ser lockande ut

21 november 2018 En kommentar

Fear Trade och Love Trade gör att guld ser lockande ut GuldprisetNär det gäller guld skakade Fear Trade priserna i oktober, den ”jinxmånaden”, som volatilitet spikade och aktier förlorade de flesta av sina vinster för året. Den gula metallen lyckades nå sin första positiva månad sedan mars, trots att den fortfarande är under tryck från en starkare amerikanska dollar och högre räntor.

Det tredje kvartalet var solit för guldet enligt den senaste rapporten från World Gold Council (WGC). Den totala efterfrågan i Indien ökade med 10 procent från samma tid för ett år sedan, precis före denna veckas Diwali-festival. Kinesisk efterfrågan ökade i ungefär samma takt, med smyckeförsäljning under Qixi-festivalen, Kinas motsvarighet till Alla hjärtans dag.

Inköpen från centralbanker var emellertid mycket robusta under tredje kvartalet, en ökning med 22 procent från året innan. Vid 148,8 ton var beloppet det högsta sedan slutet av 2015. Den globala efterfrågan på guld har gynnats av en ökning av rikedom som vi ser idag. En ny rapport från UBS visade att rikedom som delades bland världens miljonärer åtnjöt sin största ökning år 2017 och steg 19 procent till en ny heltid på nära 9 biljoner dollar.

Guldpriset

Kommentarer »

  • Guldir skrev:

    Alla vet att USAs guld är borta – Fort Knox är tomt! Ryssland och Kina däremot har dubbelt så mycket guld som de uppger officiellt, minst! Guldet kommer att ersätta dollarn snart!