ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Deutsche erbjuder faktorfokus med smart beta ETF

6 december 2017 Inga kommentarer

Deutsche erbjuder faktorfokus med smart beta ETF Börshandlad fond DEUSDeutsche erbjuder faktorfokus med smart beta ETF

Börshandlade fonder med faktorfokus är en allt mer framträdande del av smart beta landskapet. Denna gång tittar vi på en ETF med flerfaktorfokus, det är en börshandlad fond som erbjuder faktorfokus med smart beta ETF. Inriktningen är amerikanska aktier, och denna börshandlade fond heter Deutsche X-trackers Russell 1000 Comprehensive Factor ETF (NYSEArca: DEUS).

DEUS gör det möjligt för investerare att få en multifaktorstrategi som tidigare har blivit varit möjlig med aktiv förvaltning. I DEUS får investeraren kostnadsfördelar och effektivitet hos en ETF. DEUS väljer komponenter baserade på en uppsättning av fem faktorer, inklusive kvalitet, värde, momentum, låg volatilitet och storlek.

Följer Russell 1000

Denna ETF följer Russell 1000 Comprehensive Factor Index och innehåller 835 aktier. Faktorinvesteringar kombinerar låg kostnad och ett systematiskt tillvägagångssätt som finns i passiva investeringar med mer forskningsdriven benchmark-outperformance som finns i aktivt förvaltade portföljer och avancerad alpha-capture i alternativa strategier.

Enkla faktorbaserade, smarta beta-ETF-strategier kan användas för att rikta on sig på specifika långsiktiga riskpremier. Traders har ofta använt single-factor ETFer för att taktiskt öka eller minska exponeringen för en önskad faktor eller rotera en faktorexponering i en förändrad marknadsmiljö. Men det finns risker med enfaktorstrategier.

Kvalitet kostar alltid

Kvalitet är den dyraste av alla fyra värderingsmultiplarna medan värdet är det billigaste. Potentiella investerare bör komma ihåg att värdet har den näst lägsta förväntad vinst per aktieandel bland de viktigaste faktorerna, den högsta skuldsättningsgraden och lägsta avkastning på eget kapital. Samtidigt har momentum den högsta förväntade resultatutvecklingen.

Historiska data indikerar att olika faktorer fungerar bra under vissa år medan andra försvinner, vilket gör det svårt för investerare att exakt veta tidpunkten när en faktor kommer att överträffa andra. Svårigheten i faktortid understryker nyttan av ett multi-factor-tillvägagångssätt som det som erbjuds av DEUS.

Under 2017 har DEUS levererat uppseendeväckande 10,1% och ligger för närvarande bara en halv procent under dess senaste topp. DEUS är också ett kostnadseffektivt alternativ för investerare som vill omfamna flera investeringsfaktorer.

Den genomsnittliga amerikanska large cap-smart-ETFen kostar cirka 0,35 % per år, eller $ 35 på en investering på 10 000 dollar. TER på GUS ligger emellertid på bara 0,19 %, eller $ 19 på en investering på 10 000 dollar, enligt emittentuppgifter.

DEUS omfattar nästan 130 aktier och har 101,2 miljoner dollar i förvaltade tillgångar, varav imponerande 63,1 miljoner dollar är inflöden i den börshandlade fonden i år.

Kommentarer är avstängda.