ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Tre börshandlade fonder som ger exponering mot S&P 500

25 juni 2018 Inga kommentarer

Tre börshandlade fonder som ger exponering mot S&P 500 ETF SPY IVV VOOTre börshandlade fonder som ger exponering mot S&P 500

Undrar Du om S&P 500 är ett bra ställe att placera Dina pengar på? Till och med ett investeringsgeni som Warren Buffett säger att den bästa pensionsplanen är att placera 10 procent av Dina pengar i kortfristiga statsobligationer och 90 procent i en börshandlad fond som följer S&P 500. Eftersom Buffet är en av världens främsta investerare kan du göra värre än att ta hans råd. Vi har tittat närmare på tre börshandlade fonder som ger exponering mot S&P 500.

S & P 500 är kanske den bästa värdemätaren för den amerikanska ekonomin, då detta index täcker alla huvudsektorer och representerar ungefär 80 % av landets marknadsvärden. Det är inte förvånande att över 8 biljoner dollar är investerade i de aktier som utgör indexet – över 3,2 miljarder dollar är placerade i index ETFer.

Naturligtvis skapas inte alla S & P 500 ETFs konstruerade likadan. Vissa gör ett mycket bättre jobb att replikera det underliggande indexet, och andra gör det till förmånligt låga kostnader jämfört med sina konkurrenter. Du har hittat din investering när du upptäcker en börshandlad fond som klarar av att fungera bra till en attraktiv kostnad.

Om du funderar på att allokera pengar till en S & P 500 index ETF, ser du tre börshandlade fonder som ger exponering mot S&P 500 nedan. Fonder valdes utifrån en kombination av 1 års prestation, förvaltat kapital (AUM) och förvaltningskostnad. 1-åriga resultaträkningar återspeglar perioden från 28 februari 2017 till och med 28

SPDR S&P 500 ETF (SPY)

Utgivare: State Street Global Advisors
Förvaltat kapital: 306.67 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.09%

Rent tekniskt sett är inte SPY en ETF, det är en unit investment trust som vanligtvis är ett något mer skatteeffektivt verktyg för förvaltade medel. SPY är den äldsta av de fonder som replikerar utvecklingen av S&P 500, och den överlägset största i frågan om förvaltat kapital.

Den är också utomordentligt billigt att hålla, med en förvaltningskostnad på bara 9 punkter, och den följer mycket noga jämförelseindexets prestanda. Fonden är också extremt likvid, med en volym på över 27 miljarder dollar per dag vilket gör det attraktivt som ett taktiskt handelsinstrument samt en buy-and-hold-investering.

Kursutveckling SPY

iShares Core S&P 500 ETF (IVV)

Utgivare: BlackRock
Förvaltat kapital: 156.03 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.05%

Om du letar efter rättvisande S & P 500-exponering vid bottenpriser, är kanske IVV fonden något för dig. Det är svårt att hitta en fond som levererar så bra benchmarkprestanda till så låga kostnader. Naturligtvis kommer inte denna börshandlade fond i närheten av SPY när det gäller volymen, men IVV är mycket likvid för nästan alla klasser av investerare, med över 1,5 miljarder andelar som byter händer varje dag. Det är också en sann ETF, vilket innebär att man undviker det kontantproblematiken som är inneboende i en unit investment trust som SPY.

Vanguard S&P 500 ETF (VOO)

Utgivare: Vanguard
Förvaltat kapital: 83.89 miljarder dollar
Förvaltningskostnad: 0.04%

VOO lanserades i september 2010, vilket gör VOO till den yngsta av dessa tre ETFer. Den är en del av Vanguards väl respekterade portfölj av fonder. Du kanske frestas att undra om det finns stor skillnad mellan VOO och dess primära kamrater IVV och SPY, och i all ärlighetens namn är det inte mycket som skiljer. Liksom sina kamrater har VOO låga kostnader och hög likviditet, och den erbjuder den stora täckningen du förväntar dig i en S & P 500 benchmarkfond.

Medan skillnaderna kan vara mindre, är de potentiellt viktiga. VOO rapporterar endast sina innehav varje månad – inte dagligen som IVV – vilket är en liten sak när det gäller öppenhet. Och VOO, till skillnad från SPY, reinvesterar sina interimskontanter.

Kursutveckling S&P 500

Kommentarer är avstängda.