ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Därför skall investerare ha exponering mot robotmarknaden

18 september 2018 Inga kommentarer

Därför skall investerare ha exponering mot robotmarknadenDärför skall investerare ha exponering mot robotmarknaden

Börshandlade fondinvesterare bör framtidssäkra sina portföljer med störande teknik, så kallad disruptive technologies. I en webcast från sommaren 2018 Behind the Machines: Investing in Robotics from a Research Perspective, sade Jeremie Capron, Director of Research for ROBO Global, att roboten och den artificiella intelligensindustrin är inställd på en exponentiell tillväxt. Därför skall investerare ha exponering mot robotmarknaden

En bransch som omsätter över 200 miljarder dollar

Dyra industrirobotar introducerades först uteslutande för biltillverkare på 1960-talet. Idag har roboten, automationen och den artificiella intelligensindustrin ökat till en bransch som omsätter över 200 miljarder dollar. Eftersom automationskostnaderna sjunker och teknikutvecklingen har applikationer för robotik och artificiell intelligens ökat, vilket bidrar till att förbättra produktiviteten inom en rad branscher. I framtiden kan segmentet robotteknik, automation och artificiell intelligens växa till över 1 miljard dollar år 2035.

Robotik och artificiell intelligens har varit en transformationsteknik. De minskade kostnaderna inom teknik har drivit på ökade investeringar i robotik. Under tiden har stora data drivit tillväxten i artificiell intelligens. Framstegen berörde många industrier och bidrog bland annat till att förbättra områden som logistikautomatisering, tillväxt inom e-handel och hälsovård.

Robotteknikens låga penetration kan stödja hela försörjningskedjan

Capron pekade på ett antal faktorer som kan fortsätta att stödja hela försörjningskedjan för robotik och artificiell intelligens och driva dess långsiktiga tillväxtpotential, bland annat robotteknikens låga penetration, pågående tekniska framsteg, potentiella sociala fördelar och förskjutning av demografi.

Lisa Chai, Senior Research Analyst för ROBO Global, påpekade också att expansionen i robotiken och A.I. industrier återspeglas av reell vinsttillväxt. Transformationstekniken är i hög efterfrågan och framsteg bidrar till att minska kostnaden i försörjningskedjan. Följaktligen upplever branschen snabba resultatutvecklingsbanor, med 20 % eller mer vinst, tvåsiffrig försäljningstillväxt och fem på varandra följande kvartaler av ökade vinster.

Chai lyfte också fram några av de mer framstående spelare som har antagit och banat den nya tekniken. Till exempel har Nvidia Corp. (NasdaqGS: NVDA) revolutionerat datorer och drivna A.I. med branschledande GPU-plattform. Teknikföretaget har den största marknadsandelen i spel och datacenters, som producerar A.I. eller maskininlärningsträning för autonoma bilar, blockchain och high performance computing.

En återkommande försäljningsökning på 70 %

Intuitive Surgical (NasdaqGS: ISRG) är också en pionjär inom kirurgisk robotik och ledare inom hälsovårdsområdet. Företaget har installerat bas av 4 000+ DaVinci-system som täckte över 800 000 procedurer år 2017. Företaget har haft en återkommande försäljningsökning på 70 % och har en stark balansräkning för att finansiera ytterligare forsknings- och utvecklingsinsatser och försäljningsutökningar.

Teradyne (NasdaqGS: TER) är en global ledare inom elektronisk testutrustning som svänger till roboten. Företaget är marknadsledande inom samarbetsrobotik och har förvärvat Universal Robots och Mobile Industrial Robots för att utöka sin marknadsandel.

Ett sätt att fånga dessa innovativa och snabbt växande företag kan investerare vända sig till något som ROBO Global Robotics & Automation Index ETF (NYSEArca: ROBO), den ursprungliga ETF som är avsedd för investeringar i robotar. Den börshandlade fonden stöds av ett expertteam med ett exklusivt fokus på robotteknik och är unikt placerad för att få tillgång till, förstå och spåra robot- och automationsekosystemet.

ROBO ger en global exponering med sin största lutning på 42% i USA, följt av Japan 26%, Tyskland 9%, Taiwan 5% och Schweiz 5%. Denna börshandlade fond inkluderar företag som berör olika marknadsbranscher, inklusive 18% beräkning och A.I., 15% tillverkning, 13% aktivering, 10% hälsovård och 10% avkänning.

På grund av sin marknadsexponering är fonden relativt diversifierad jämfört med traditionella cap-weighted index. Specifikt har ROBO en överlappning på 2,37% med S & P 500 Index och en överlappning på 1,33% med MSCI World Index. ”Robotik och automation är positionerat för att överträffa den globala marknaden och blir alltmer synlig i alla aspekter av vårt dagliga och affärs liv”, sa Capron.

Kommentarer är avstängda.