ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Europas börser erbjuder attraktiva värderingar och tillväxtmöjligheter

24 februari 2017 Inga kommentarer

Europas börser erbjuder attraktiva värderingar och tillväxtmöjligheter ETFer börshandlade fonderEuropas börser erbjuder attraktiva värderingar och tillväxtmöjligheter

Förbättrade ekonomiska villkor och stärka företagsresultat i Europa är signaler som investerare bör ha i åtanke när de letar efter områden för potentiell tillväxt efter att under flera år sett de amerikanska börserna rusat. Blackrock uppgraderar nu Eurozonen och säger att Europas börser erbjuder attraktiva värderingar och tillväxtmöjligheter. Uppgraderingen sker på en taktisk bas på grund av en kombination av tillväxt och starkare resultatutveckling, attraktivare värderingar och investerarnas positioneringar.

Euroområdet makroekonomiska miljö har stadigt förbättrats, med en betydande uppgång i tillverknings- och tjänste PMIs under slutet av 2016. Euroområdet tillväxten kan fortsätta att plocka upp fart efter att den Europeiska centralbanken avslöjade ökad efterfrågan på lån och lättnader av villkor på nya lån för att stimulera ekonomin.

Dessutom har marknadsbedömare reviderat upp sina prognoser för euroområdets marknader efter en försvagning av euron, starkare global efterfrågan och en allt brantare avkastningskurva bidra till att stödja intäktstillväxten, vilket kan signalera en vändning i den utdragna resultatrecessionen. Potentiella investerare bör hålla ett öga på ytterligare politiska risker, såsom antiamerikanska handelspolitik, Brexit förhandlingar och val i Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Italien.

Europa erbjuder många möjligheter

Investerare som är intresserade av att får en exponering mot de europeiska börserna har många alternativ. Bland de börshandlade fonderna finns till exempel de bredare börshandlade fonderna iShares MSCI EMU ETF (NYSEArca: EZU) och SPDR EURO STOXX 50 (NYSEArca: FEZ). Dessa medför emellertid en risk eftersom de inte hedgar sin valutarisk vilket gör att dessa ETFer kan komma att påverkas negativt av en försvagad eurp.

Euroområdet är också attraktivt prissatt i förhållande till de amerikanska marknaderna, särskilt efter ett flerårigt bull run har drivit amerikanska aktier till rekordnivåer, med många sektorer som antingen handlas till rimliga priser eller långt över sina historiska värden. Till exempel handlas EZU till ett p/e-tal på 14,6 och ett book-to-value på 1,5 medan FEZ handlas till ett p/e-tal på 14,2 och ett book-to-value på 1,5. Samtidigt handlas S & P 500 Index svävar runt etill ett p/e-tal på18,7 P / E och ett book-to-value på 2,7.

Blackrock anser att det går att räkna med att Eurozonen kommer att klara sig bra i en global tillväxtmiljö.

Investerare som tror euron kommer att fortsätta att försvagas och är positiva tilll euroområdets utsikter kan vända sig till valutasäkrade ETF alternativ, såsom Deutsche Bank db X-trackers MSCI EMU Hedged Equity ETF (NYSEArca: DBEZ), iShares Currency Hedged MSCI EMU ETF (NYSEArca: HEZU) och WisdomTree Europe Hedged Equity Fund (NYSEArca: HEDJ). Dessa valutasäkrat Europa ETFer kan överträffa icke-säkrade Europa börshandlade fonder om euron fortsätter att försvagas mot US-dollarn.

Kommentarer är avstängda.