ETFSverige
Hem » Featured, Headline

ETFer, investeringsverktyg växer av egen kraft

30 april 2019 Inga kommentarer

ETFer, investeringsverktyg växer av egen kraftBörshandlade fonder fortsätter att se nya inflöden av investeringar och locka till sig investerarnas uppmärksamhet när uppstartskedjan i fondbranschen mognar. ETFer, investeringsverktyg växer av egen kraft.

Enligt en rapport från Greenwich Associates betraktas ETFs alltmer som en klass av tillgångar som är oberoende av aktier, en viktig marknadstendens för 2019, vilket återspeglar den ökande betydelsen och populariteten hos det smarta investeringsföretaget på den globala finansiella marknaden, rapporterar Bloomberg.

De senaste två åren har verkligen sett ETFer som egna verktyg som ett verktyg för institutionella portföljer, säger Kevin McPartland, VD på Greenwich Associates och en av författarna till rapporten,” berättade Bloomberg. ”Nu är det dags att tänka på hur kan vi göra det bättre.”

Mer än 310 miljarder dollar år 2018

ETF attraherade mer än 310 miljarder dollar år 2018. Medan inflödena sjönk cirka 33% från 2017 var siffrorna fortfarande den näst bästa prestanda under de senaste tio åren, enligt Bloomberg-data. Dessutom har fonder nyligen sett in rabatter, men ETF fortsätter att ta in kontanterna.

Enligt Greenwich-rapporten borde investerarna sluta behandla ETF som aktier. Exempelvis bör ETF: s populationsobligationer inte utvärderas som om de är en enskild aktie, trots att investeringsverktyget kan handlas som en aktie på ett mäklarkonto.

De rätta marknadsfaktorerna

”Du skulle inte handla IBM på samma sätt som du skulle handla en korg med obligationer,” sa McPartland. ”Det ser inte på de rätta marknadsfaktorerna, det tar inte hänsyn till det underliggande värdet av korget med obligationer. Marknaden börjar verkligen acceptera det faktum – att de inte är aktier och bör handlas om grunden eller sminken av underliggande portföljer, och att verktyg ska utvecklas för att göra just det.

Det är viktigt för investerare att fullt ut förstå vad de investerar i och se under huven för att få en bättre bild av den börshandlade fondens egenskaper. Med ökad volatilitet och ETF fortsätter att locka till sig investerarnas uppmärksamhet, är det allt viktigare att investerare bedömer hur väl deras ETF-investeringar kan hålla sig under perioder med stora marknadsoscillationer.

”Detta kommer att bli ett bra test för en mängd saker under det senaste decenniet”, tillade McPartland. ”Hur kommer de att stå för marknadschocker? Och några av de tidiga handelsverktygen som har utvecklats, kommer de att fungera som förväntat under hårdare marknadsförhållanden? ”

Kommentarer är avstängda.