ETFSverige
Hem » Featured, Headline

ETFer för återköp av aktier

27 juni 2019 Inga kommentarer
ETFer för återköp av aktier

Corporate Americas kontantinfusion används för att en ökning av återköp av aktier, något som kan stärka ETFer för återköp av aktier. Det finns flera sådana, och vi tittar på deras olikheter i denna artikel.

Analytiker Goldman Sachs avslöjade att för första gången på ett årtionde svarade återköp för den största andelen kontanta utgifter bland S & P 500-företag, rapporterar William Watts för MarketWatch.

Under första halvåret 2018 ökade återköpen med 48% till 384 miljarder dollar från 259 miljarder dollar för samma period föregående år. Aktieåterköpen för alla amerikanska företag hoppade också till 762 miljarder dollar i mitten av september, säger Goldman-analytikerna i en analys och tillägger att helårsräkningen beräknas slå rekord över $ 1 biljoner om företagen behåller sin nuvarande takt.

Börshandlade fonder med aktieåterköpstema

Eftersom fler företag ser till att öka värdet genom aktieåterköp, kan ETF-investerare också utnyttja den potentiella möjligheten genom ETFer för aktieråterköp, det vill säga med återköpstema.

Exempelvis kan ETF-investerare som tror på en ökning av återköp av aktier titta på ETFs som specifikt riktar sig till företag som genomför återköpssystem, inklusive PowerShares Buyback Achievers Portfolio (NYSEArca: PKW), SPDR S & P 500 Buyback ETF (NYSEArca: SPYB), iShares US Dividend and Buyback ETF (CBOE: DIVB) och AdvisorShares Wilshire Buyback ETF (NYSEArca: TTFS).

PKW innehåller ett bredare urval av amerikanska företag som har genomfört en nettosänkning i utestående aktier med 5% eller mer under de närmaste 12 månaderna.

SPYB fokuserar på S & P 500 företag med det högsta återköpskvoten de senaste 12 månaderna.

DIVB består av amerikanska aktier med historia av utdelningar och eller återköp av aktier där innehav inkluderar de som har de största utdelnings- och återköpsprogrammen på marknaden mätt med dollarvärde.

Slutligen består TTFS av företag som har en minskning av utestående aktier och uppfyller specifika hävstångs- och kassaflödeskrav, viktningskomponenter baserat på Wilshires kvantitativa återköpssignaler.

Kommentarer är avstängda.