ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Genomgång av ETFen Xact Högutdelande

7 maj 2018 Inga kommentarer

Genomgång av ETFen Xact HögutdelandeGenomgång av ETFen Xact Högutdelande

Intervju kring den nya ETFen Xact Högutdelande med Pär Nürnberg, VD Xact Kapitalförvaltning som gästar Nordnet Talks.

Observera att denna intervju är från 2017, och inte är dagsfärsk. En stor del av den information som Pär Nürnberg delar med sig är emellertid av stort intresse för den som söker högutdelare, vare det sig är aktier eller börshandlade fonder.

Om XACT Högutdelande (UCITS ETF)

Legalt namn: XACT Nordic High Dividend Low Volatility (UCITS ETF) (B1 SEK)

Med XACT Högutdelande får du tillgång till en korg av utdelande nordiska bolag som uppvisat låg volatilitet i aktien (risk). Strategin är en så kallad smart beta strategi som historiskt givit en högre avkastning jämfört med ett traditionellt marknadsviktat nordiskt index.

XACT Högutdelande följer utvecklingen på nordiska stabila och utdelande bolag. Fonden speglar Handelsbanken Nordic Smart Beta index som består av 50 bolag som uppvisat utdelning i kombination med låg volatilitet (risk) i aktien. Fonden lämnar kontant utdelning med målsättning att spegla utdelningarna i underliggande bolag. Utdelning utbetalas årsvis i maj. Fonden handlas i realtid på Stockholmsbörsen.

XACT Högutdelande är den första så kallade ”Smart Beta” fonden från Xact. Ett smart beta index är en regelbaserad strategi där man söker högre riskjusterad avkastning än vad ett traditionellt marknadsviktat index ger.

Kommentarer är avstängda.