ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Smart Beta låter kapitalförvaltare ta etablerade strategier till marknaden

12 maj 2018 Inga kommentarer

Smart Beta låter kapitalförvaltare ta etablerade strategier till marknaden ETF Börshandlade fonderSmart Beta låter kapitalförvaltare ta etablerade strategier till marknaden

Eftersom fler kapitalförvaltare dra nytta av det växande ETF-utrymmet, har många omprövat sina investeringsstrategier och anpassat dem till en smart beta eller multifaktor-ETF. Smart Beta låter kapitalförvaltare ta etablerade strategier till marknaden. ”Om Du tittar på de produkter som vi har på marknaden i dag, oavsett om det är våra multifaktorprodukter, räntefonder eller extremt kortsiktiga alternativ så är de alla produkter som kommer från befintliga vertikaler inom företaget. Du kan alltså få tillgång till alla befintliga investeringsmöjligheter hos JP Morgan genom en börshandlad fond” sade Jillian DelSignore, chef för ETF-distributionen för JP Morgan, vid den senaste Morningstar ETF-konferensen.

JP Morgan erbjuder en serie diversifierade börshandlade fonder på utdelningsaktier, till exempel

  • JPMorgan Diversified Return Emerging Markets Equity ETF (NYSEArca: JPEM)
  • JPMorgan Diversified Return Global Equity ETF (NYSEArca: JPGE)
  • JPMorgan Diversified Return US Equity ETF (NYSEArca: JPUS)
  • JPMorgan Diversified Return Europe Equity ETF (NYSEArca: JPEU)
  • JPMorgan Diversified Return Europe Currency Hedged Equity ETF (NYSEArca: JPEH)
  • JPMorgan Diversified Return International Equity ETF (NYSEArca: JPIN) och
  • JPMorgan Diversified Return International Currency Hedged Equity (NYSEArca: JPIH).

Ger direkt exponering

Dessa multifaktor-ETF ger rådgivare och investerare direkt tillgång till hedgefondsexponering inom ett ETF-instrument. De underliggande indexen diversifierar risker som är mindre benägna att belönas medan överviktar områden som är mer benägna att ge positiva resultat

Den underliggande indexeringsmetoden är anpassad av FTSE Russell och väljer komponenter baserade på en diversifierad uppsättning av faktoregenskaper. Dessa är till exempel relativ värdering, prismoment och kvalitet. Den förbättrade indexeringsprocessen skulle göra det möjligt för den börshandlade fonden att utesluta dyra, lågkvalitativa företag med dålig momentum, vilket skulle kunna hjälpa ETFerna att minska neddragningarna utan att offra för mycket från eventuella uppåtsättningar vid en marknadsåterhämtning.

Genom dessa alternativa eller smart beta indexeringsmetoder kan ETF-leverantörer som J.P. Morgan kombinera aktivt hanterade stilar med en passivt indexbaserad ETF.

Kommentarer är avstängda.