ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Över en miljard dollar i cannabisfonden

12 februari 2019 Inga kommentarer

Över en miljard dollar i cannabisfonden ETF Börshandlade fonden MJDen tematiska ETF-emittenten, ETF Managers Group (ETFMG) ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) meddlar att de nu har över en miljard dollar i cannabisfonden

MJ är nu den största cannabis ETFen i världen och är fortfarande den första och enda amerikanska börsnoterade ETF som riktar sig direkt till den globala cannabisindustrin. Fonden ger investerare oöverträffad exponering för den ständigt växande sektorn, som fortsätter att se medicinska framsteg, regelverksförändringar och M & A-verksamhet, vilket lyfter fram den långsiktiga, outsourcade investeringsmöjligheten i cannabisindustrin.

Trots den ökade marknadsvolatiliteten år 2018 lyckades MJ att behålla och öka sina tillgångar med 9 600 procent inom sitt första år. Efter en utdelningsandel på nästan 9 miljoner dollar (motsvarande 1,36 procent avkastning per aktie) för kvartalet betalades investerare som innehar MJ under Q4 av 2018 i huvudsak för att äga fonden, eftersom utdelningen översteg de totala kostnaderna för att äga denna börshandlade fond.

Påverkar ETF-industrins utveckling

Sam Masucci, VD och grundare av ETFMG säger: ”När vi lanserade cannabisfonden MJ talade jag om hur ETFMG ser ut att påverka ETF-industrins utveckling med produkter som innoverar och ger investerare exponering för nya marknader, faktiskt 75 procent av våra produkter är först på marknaden. MJ är inte bara ett bevis för vår förmåga utan också om kraften i ETF-omslaget och att tematiska produkter kan ha en plats i den genomsnittliga investerarens portfölj samtidigt som det ger betydande avkastningar.” Sam fortsatte med att säga; ”Den enorma framgång som ses i den globala cannabisindustrin visar inga tecken på att sakta ner och vi är stolta över att vara en del av det med MJ.”

Kommentarer är avstängda.