ETFSverige
Hem » ETF marknaden, Featured, Headline

En börshandlad fond som satsar på ETF-industrin

8 maj 2017 Inga kommentarer

En börshandlad fond som satsar på ETF-industrinDenna vecka markerade två mycket viktiga milstolpar för ETF-industrin. Den första är att det nu finns mer än 2 000 olika börshandlade fonder som investerarna kan välja mellan. Det har skett mer lanseringar än så, 2 710 för att vara exakt, men en del av dessa har inte lyckats attrahera investerarna varför antalet börshandlade fonder legat under 2 000. Den andra händelsen är lanseringen av en börshandlad fond som satsar på ETF-industrin.

Ironiskt nog kom inte ETF Industry Exposure & Financial Services ETF (NYSEArca: TETF) att bli börshandlad fond nummer 2 000. Istället blev den börshandlad fond nummer 1 999. Istället blev det ett certifikat som tog plats 2 000. Det är oavsett detta spännande att se hur ETF-industrin växer och hur alla typer av investerare väljer att använda sig av börshandlade fonder i sina portföljer.

Exchange-Traded Concepts får sin egen ETF

Med 2 000 fonder och trillioner dollar av investerarnas tillgångar är det ingen hemlighet att ETF-industrin har blivit en riktigt stor affär. Boutique ETF sponsorn Exchange Traded Concepts existens föddes ur det faktum. Med tanke på hur stor branschen har blivit, var det bara en fråga om tid innan en börshandlad fond som satsar på ETF-industrin skulle komma att lanseras på marknaden.

ETF Industry Exposure & Financial Services ETF (NYSEArca: TETF) ger investerarna en möjlighet att dra fördel av tillväxten inom ETF-industrin. TETF spårar ett index som består av börshandlade företag som tar ut huvuddelen av sina intäkter från hela ETF-ekosystemet. Detta inkluderar förvaltare, market makers, gatekeepers och marknadsföringsföretag. Initialt omfattar denna börshandlade fond aktier i 38 olika företag. Cirka 75 procent av kapitalet har allokerats till de företag som bedöms ha en betydande andel av deltagande inom ETF-industrin.

Femton procent av kapitalet har investerats i företag som ett moderat deltagande, medan de sista tio procenten har allokerats till företag som har ingen eller väldigt låg exponering mot börshandlade fonder. Denna ETFs största innehav är CBOE Holdings, Inc., BlackRock och S & P Global Inc.

Den stora frågan är emellertid om investerarna anser att det går att motivera den höga förvaltningsomkostnaden för TEFT. I skrivande stund ligger denna på 0,64 procent. Det finns en risk att investerarna anser att de får en billigare exponering mot industrin genom att köpa aktier i BlackRock eller State Street direkt. Lanseringen av TEFT visar emellertid på hur pass stor ETF-industrin kommit att bli, och framhäver marknadens framtida tillväxt.

Kommentarer är avstängda.