ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Det finns en börshandlad fond för det också

11 juni 2018 Inga kommentarer

Det finns en börshandlad fond för det också ETF

Vi känner alla till och älskar börshandlade fonder. De markerar en utveckling på finansmarknaderna och en revolution inom investment management. Det finns otaliga kända potentiella fördelar, som skattefördelar, insyn och låg kostnad. Men ETFer har andra viktiga, men mindre kända fördelar. Exempelvis tillhandahåller ETFer ett verktyg för de flesta placeringsinriktningar. Oavsett vad Du vill köpa så är svaret, Det finns en börshandlad fond för det också.

Det nuvarande sortimentet av 2 182 ETFer erbjuder en rad strategier för att nå en mängd olika investeringsmål för en mängd olika investerare. Låt oss undersöka några sätt att ETF kan användas av investerare. Oavsett Din enskilda placeringsstrategi, det finns en börshandlad fond för det också.

Buy-and-Hold

Buy-and-Hold är en strategi som vanligen används av en passiv investerare. Denne håller dem under en längre tid, oavsett marknadsrörelser. Att köpa S&P 500 Index och ett aggregatobligationsindex kan vara en lönsam strategi på lång sikt. Det finns gott om extremkostnadsalternativ för det på ETF-marknaden med 169 börshandlade fonder som har en förvaltningskostnad på 0,10 % eller lägre. Forskning har visat att det kan vara klokt att investera i faktorer som hjälper till att förklara långsiktiga historiska avkastningar, såsom värde, momentum och storlek. In kommer smart beta eller strategiska beta strategier. Det finns nu 705 strategiska beta-ETFer att välja mellan. Men låt oss inte glömma aktiv förvaltning, som kan fungera bra i komplexa tillgångsklasser. Det finns för närvarande 224 aktivt förvaltade ETFer.

Asset Allocator

En Asset Allocator, eller en tillgångsfördelare balanserar risk och belöning genom att fördela till tillgångar baserade på individuell risktolerans. En viktig del i tillgångsallokeringen är att ha ett brett utbud av tillgångsklasser att investera i. Olika tillgångsklasser har vanligtvis unika egenskaper, och att kombinera dem förbättrar diversifieringen. Det finns 100 olika Morningstar-kategorier som grupperar ETFer. Det är mycket diversifiering och en dröm för en tillgångsfördelare. För dem som vill lägga ut jobbet på någon annan, finns det för närvarande 43 tillgångsfördelnings ETF.

Taktiker

En taktiker kan drastiskt skifta en fördelning baserat på förändringar i marknadspriset. Börshandlade fonder är idealiska för den taktiska investeraren eftersom de kan handlas hela dagen, vilket möjliggör intradagskift i allokering. Dessutom finns det 26 minimi volatilitetsrelaterade produkter som kan användas för omfördelning under tider av marknadsoro utan att gå direkt till obligationer eller kontanter. Slutligen finns det för närvarande fem börshandlade fonder klassificerade som taktisk fördelning och 24 med ”taktisk” i namnet, om en investerare vill låta någon annan titta på marknaderna.

Rotationist

En rotationistisk investerare kommer att fördela sitt kapital till de mest gynnsamma värdepapperen i en grupp av investeringar, till exempel sektorer, faktorer eller länder. En rotationsstrategi fungerar bättre när det finns en bredare spridning av avkastning inom universum, och dispersionen ökar med olika alternativ att välja mellan. Det finns för närvarande 363 aktiemarknadsfonder som representerar de 11 globala branschklassificeringsstandarderna (GICS), liksom många industrier på global nivå. Av 494 internationella ETF är 46 enskilda länder representerade av minst en ETF. Faktorrotation är den nyaste vågen där 161 ETF har exponering för en enda faktor.

Spekulant

En spekulant, eller en daytrader, gör stora, kortsiktiga affärer för att dra nytta av prissättningseffektiviteten i ett försök att fånga över genomsnittliga vinster. Som nämnts är en av de stora fördelarna med ETFer möjligheten att handla hela dagen, så att investerare snabbt kan gå in och ut ur positioner för att dra nytta av eventuella kortfristiga prisrörelser. Börshandlade fonder erbjuder också många av de spekulerade tillgångsklasserna med 180 råvaror och 35 valuta ETF. Spekulanter kan dra nytta av mer traditionella tillgångsklasser, men med hävstång genom olika ETF-enheter (upp till 4x hävstång!), Det finns en börshandlad fond för det också, faktiskt 231 olika alternativ.

Hedger

En hedgare söker efter minskning eller skydd mot oönskade risker. Det finns för närvarande 126 inverterade ETFer för investerare att välja mellan. Nästan allting kan blankas – från den breda marknaden till råvaror, sektorer, valutor och till och med statsobligationer. Dessutom finns en rad ETFer som representerar hedgefondstrategier, inklusive 23 långa/korta, nio marknadsneutrala, nio optionsbaserade, sex fleralternativ, fyra managed-futures och två hedgefond-replikeringsstrategier.

Så, oavsett vilken typ av investerare du är, om du letar efter en viss typ av investeringsexponering är chansen – det finns en börshandlad fond för det!

ETF Kategorier

ETF kategori Antal ETFer
Totalt 2182
Strategisk Beta 705
Internationella 494
Aktier 363
Hävstång 231
Aktivt förvaltade 224
Råvaror 180
Förvaltningskostnad på 0.10% eller lägre 169
Single Factor 161
Inverterade ETFer 126
Morningstar Categories 100
Enskilda länder 46
Asset Allocation 43
Valutor 35
Minimum Volatility 26
Tactical Name 24
Long/Short 23
Marknadsneutrala 9
Options-Baserade 9
Multi-Alternative 6
Tactical Allocation 5
Managed Futures 4
Hedge Fund replikering 2

Kommentarer är avstängda.