ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Goda orsaker till att äga en biotech ETF

27 maj 2018 Inga kommentarer

Goda orsaker till att äga en biotech ETF IBB LABU Börshandlad fondGoda orsaker till att äga en biotech ETF

iShares Nasdaq Biotechnology ETF (NASDAQGM: IBB), den största av de börshandlade fonderna som investerar i biotech, har rusat under perioder under våren. Det finns flera goda orsaker till att äga en biotech ETF. Under februari gick det däremot sämre och då rasade denna ETF mer än vad S&P 500 gjorde. Den underpresterade även gentemot andra hälso-och sjukvårds-ETFer.

Det finns anhängare av bioteknikutrymmet som säger att det finns många orsaker att äga en biotech ETF. Hälso- och sjukvårdsaktierna har också attraktiva värderingar i förhållande till andra defensiva sektorer. Bioteknologisektorn handlas historiskt i multiplar som är förhöjda i förhållande till bredare riktmärken, men efter förra årets kamp för biotekniska namn ser vissa analytiker värde på några stora bioteknikaktier.

Flera orsaker till att marknaden tog en andhämtningspaus

Det finns flera anledningar till varför sektorn tog en andhämtningspaus. Värderingar var en del av det: bioteknikaktier hade en bra utveckling så länge att värderingarna nådde toppen och några investerare började ta hem sina vinster. Men två saker hade en ännu större inverkan på aktiekurserna: politik och cykler ”, enligt Morningstar.

IBB följer Nasdaq Biotechnology Index och har investerat i nästan 160 aktier. Biogen Inc. (NASDAQ: BIIB), Amgen Inc, (NASDAQ: AMGN), Gilead Sciences Corp. (NASDAQ: GILD) och Celegene Inc. (NASDAQ: CELG) svarar kombinerat för en betydande andel av denna börshandlade fondens vikt. Det är fyra av de största bioteknikbolagen i USA.

Genombrottsterapi

Att hjälpa sektorns utsikter är en snabbare godkännandeprocess av U.S. Food and Drug Administration. Under 2012 fick FDA auktoriteten att utse vissa droger som en ”genombrottsterapi”, som då tillåter det läkemedlet att flytta igenom godkännandeprocesserna snabbare ”, sa Morningstar.

Vita huset ser också ut till att hjälpa Food and Drug Administration (FDA) att påskynda nya läkemedelsgodkännanden, som kan fungera som en viktig katalysator för bioteknikutrymmet. Det är också en fråga om demografi i Amerika, fler människor blir äldre, och tillväxtmarknadernas länder som får bättre tillgång till medicin bör också göra att affärerna blomstra under överskådlig framtid”, sa Morningstar.

ETF-handlare som satsar stort på biotekniska sektorns återhämtning har också utnyttjat börshandlade fonder med hävstång, till exempel Direxion Daily S & P Biotech Bull Shares (NYSEArca: LABU), som ger investeraren 3x eller 300% av den dagliga utvecklingen i S & P Biotechnology Select Industry Index.

Kommentarer är avstängda.