ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Headline

Dow Jones bryter genom 20 000-nivån

25 januari 2017 2 Comments

Dow Jones bryter genom 20 000-nivån DJIADow Jones bryter genom 20 000-nivån

Dow Jones bryter genom 20 000-nivån. Den långa väntan är över och vi såg under dagen hur Dow Jones Industrial Average bryter genom 20 000 nivån för den första gången någonsin. Under flera gånger i december 2016 handlades detta amerikanska referensindex retfullt nära den magiska nivån. Noteringen över 20 000 är en ny rekordnivå.

Dow Jones Industrial Average (DJIA) är ett amerikanskt aktieindex framtaget av grundaren till Wall Street Journal, Charles Henry Dow. Första gången DJIA publicerades var den 26 maj 1896, och  är det äldsta amerikanska aktieindex som fortfarande publiceras. DJIA index omfattar trettio företag, och av de ursprungliga tolv företag som ingick i detta index finns endast General Electric kvar.

Vi såg nu på eftermiddagen, det vill säga i den tidiga morgonhandeln i New York, hur inte mindre 25 av 30 Dow komponenter handlades till högre kurser. Marknadskommentarerna hänvisar till att det beror på att företagen i USA nu på allvar börjat leverera sina kvartalsrapporter och att det går att se hur vinsterna fortsätter att stiga. Flera analytiker har under hösten höjt ett varningens finger för att de oroat sig för att vinsterna inte skall följa samma trend som tidigare kvartal. Dow Jones Industrial Average handlades upp till 20 034.

USA Dow Jones

Dow Jones Industrial Average (DJIA), är ett amerikanskt aktieindex framtaget av grundaren till Wall Street Journal, Charles Henry Dow. Första gången DJIA publicerades var den 26 maj 1896, och Dow Jones är det äldsta amerikanska aktieindex som fortfarande publiceras.

2 Kommentarer »