ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Dogs of the world

14 juli 2018 Inga kommentarer

Dogs of the world Arrow Funds ETF Börshandlade fonderDogs of the world

En av de första börshandlade fonderna som lanserades i USA under 2018 var Arrow Funds Dogs of the world ETF (NYSEArca: DOGS). Vid första anblicken var vår tanke att detta var en ETF som investerar enligt principen med ”Dogs of the Dow”, en investeringsstrategi som populariserades av Michael B. O’Higgins 1991. Det visade sedan att det inte är vad Dogs of the world handlar om. Istället investerar denna börshandlade fond, tillsammans sin syster Dorsey Wright Country Rotation ETF (NYSEArca:DWCR) i olika länder.

DWCR har en placeringsfilosofi som innebär att denna ETF investerar i de tio länder med den relativt starkaste ekonomin. Tanken är att vinnare förblir vinnare. DWCR försäker dra fördel av den så kallade ”Momentum anomalin”. Studier visar att de länder vars aktiemarknader historiskt sett har haft den starkaste utvecklingen kommer att fortsätta att gå bra i framtiden.

Marknadsinformationens ineffektivitet i kombination med beteendemässig bias eller ”investors herding” driver denna anomali, och Nasdaq Dorsey Wright skapade land- och aktiemomentindexet baserat på sådan forskning.

DOGS, de allra sämsta länderna

DOGS däremot köper aktier på börser i de länder som utvecklats sämst. Här är målet att köpa aktierna på botten. Arow DOGS ETF arbetar med en contrarian strategi, och försöker att hitta värden bland de internationella aktier som har utvecklats sämst. Denna ETF försöker att dra fördel av det som kallas för “Mean Reversion Effect”.

I korthet betyder detta att denna börshandlade fond försöker att dra fördel av en teori som säger att allt söker sig tillbaka till sina medelvärden, att det som gått ned kommer att gå upp och vice versa. I detta fall är det tänkt att underpresterande aktiekurser skall söka sig till sina historiska medelvärden, och att de index som gått sämst skall återhämta sig.

Timingen när det gäller att investera i dessa länder kan vara svår. Det är därför viktigt att arbeta med disciplinerade investeringsstrategier. På detta sätt kommer inte investerarna att missa signifikanta kursuppgångar när de utländska aktiemarknaderna rusar.

Båda dessa börshandlade fonder är globala.

Kommentarer är avstängda.