ETFSverige
Hem » Featured, Headline

WisdomTree lanserar Investor Solutions Program och Digital Portfolio Developer (DPD)

20 mars 2019 Inga kommentarer

ETF, börshandlade fonder, WisdomTree lanserar Investor Solutions Program och Digital Portfolio Developer (DPD)Digital Portfolio Developer DPD är en plattform med öppen arkitektur som gör det möjligt att jämföra investeringsportföljer

WisdomTree, en distributör för börshandlade fonder (”ETF”) och börshandlade produkter (”ETP”), tillkännager idag lanseringen av plattformen WisdomTree Investor Solutions, vars syfte är att hjälpa kapitalförvaltare att interagera mer effektivt med kunder och potentiella kunder, samt att modernisera portföljer för att möta investerarnas föränderliga behov.

Programmet omfattar det marknadsledande verktyget Digital Portfolio Developer (DPD), ett förbättrat portföljutvecklingsverktyg för investerare*. DPD är tillgängligt för företagskunder på WisdomTree-webbplatsen och fungerar som en resurs för att analysera en portföljs befintliga innehav, hjälpa till att identifiera möjligheter att potentiellt förbättra resultaten och att stresstesta portföljer i en mängd olika marknadsscenarier. Efter en framgångsrik lansering i USA och Kanada 2017 är DPD nu tillgängligt i Norden (Sverige, Norge, Danmark och Finland), Benelux, UK, Tyskland, Italien, Frankrike och Schweiz.

Frank Spiteri, europeisk distributionschef, kommenterar: ”En enorm förändring pågår inom kapitalförvaltningsbranschen, och vi anser att teknologi är det som kommer att göra det möjligt för kapitalförvaltare att driva en effektivare och konkurrenskraftigare verksamhet. Vi är övertygade om att det här verktyget ger kapitalförvaltare möjlighet att fatta bättre investeringsbeslut, vilket i sin tur ger dem mer tid att utforska nya sätt att interagera med sina kunder.”

Viktiga funktioner i DPD-verktyget:

  • Stresstest-scenarier: Med hjälp av analys på institutionsnivå som levereras av FinMason, ett bolag verksamt inom investeringsanalys och FinTech, kan investerare jämföra den hypotetiska avkastningen på en originalportfölj och en föreslagen portfölj i olika marknadsscenarier.
  • Jämföra portföljer: Investerare kan mata in och jämföra två portföljer, sida vid sida, baserat på viktiga faktorer, för att hjälpa dem att fastställa underliggande risker och hitta möjligheter att förbättra performance, inkomster och/eller avgifter.
  • Plattform med öppen arkitektur: Verktyget innehåller mer än 60 000 fonder och ETP:er med analys på innehavsnivå och med realtidsberäkningar.
  • Användbarhet: Investerare kan få tillgång till DPD på begäran och utan extra kostnad. Dessutom kan investerare spara sin analys och ladda ner rapporter baserade på resultatet.

David Abner, chef för WisdomTree i Europa, kommenterar: ”WisdomTree har som målsättning att förse kapitalförvaltare med användbara digitala applikationer som stöds av högkvalitativ analys. Genom våra tusentals användare i USA och Kanada vet vi att Digital Portfolio Developer är ett användbart verktyg för att snabbt och enkelt analysera kunders befintliga och potentiella portföljer. Vi anser att denna tekniska lösning gör det möjligt för kapitalförvaltare att effektivt utvärdera en portföljs performance och att genomföra stresstester, vilket underlättar för dem att driva sin verksamhet.”

Investor Solutions-programmet erbjuder även forskning från, och tillgång till, ledande experter inom makroekonomi, pensioner och rekrytering, bestående av:

  • Jeremy J. Siegel, Senior Investment Strategy Advisor på WisdomTree
  • Joseph F. Coughlin fil. dr, grundare och chef för Massachusetts Institute of Technology AgeLab
  • Randy Street, Managing Partner på ghSMART och bästsäljande författare

Läs mer om WisdomTrees Investor Solutions på WisdomTree.eu/sv-se/investor-solutions

*Investerare som är registrerade som företagskunder hos WisdomTree.

About WisdomTree UK Ltd.

WisdomTree Investments, Inc., through its subsidiaries in the US, Europe and Canada (collectively, ”WisdomTree”), is an exchange traded fund (”ETF”) and exchange traded product (”ETP”) sponsor. WisdomTree offers products covering equities, fixed income, currencies, commodities and alternative strategies. Through WisdomTree UK Limited, it sponsors WisdomTree UCITS ETFs and ETPs from ETF Securities and Boost, in a wide range of asset classes, including short and leverage ETPs. WisdomTree currently has approximately $58.7 billion (as of 28 February 2019) in assets under management globally. For more information, please visit www.wisdomtree.com.

WisdomTree® is the marketing name for WisdomTree Investments, Inc. and its subsidiaries worldwide.

Kommentarer är avstängda.