ETFSverige
Hem » Featured, Headline

De fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500

4 juli 2018 Inga kommentarer

De fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500 ETF börshandlad fondDe fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500

Standard & Poor´s 500 Index, också känt som S&P 500, är ett index som består av de 500 största amerikanska företagen som listas på NYSE och Nasdaq. Dessa företag väljs ut av Standard & Poor’s Index Committee baserat på deras marknadsvärde. S&P 500 är allmänt betrakat som en barometer för den amerikanska aktiemarknaden. Det finns själklart fonder som replikerar detta index, och i dag tittar vi på de fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500.

Indexfonder och börshandlade fonder som följer S&P 500 ger investerarna en möjlighet att etablera en kärnfördelning i stora amerikanska aktier. S & P 500 Index fonder försöker replikera benchmarkindexets resultat genom att investera i S & P 500-beståndsdelar med liknande vikter. Dessa fonder använder en passiv eller indexeringsinvesteringsstrategi och investerar allt eller en väsentlig del av deras totala nettotillgångar i vanliga aktier som ingår i referensindexet.

Vanguard 500 Index Fund Investor Shares

Vanguard 500 Index Fund Investor Shares försöker leverera ett investeringsresultat som motsvarar pris- och avkastningsprestanda för S & P 500 Index, dess referensindex, med en hög grad av positiv korrelation.

VFINX lanserades av Vanguard den 31 augusti 1976 och har genererat en genomsnittlig årlig avkastning på 11,01% sedan starten. VFINX förvaltas av Vanguard Equity Investment Group och tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,14 %, vilket är signifikant lägre än genomsnittskostnadskostnade för fonder med liknande innehav.

För att uppnå sitt investeringsmål implementerar VFINX en indexeringsstrategi och investerar nästan alla sina totala tillgångar i aktier som ingår i S & P 500 Index, med ungefär samma proportioner som vikterna i indexet.

Vanguard 500 Index Fund har totala nettotillgångar på 350,3 miljarder dollar. Fonden har ett Sharpe-förhållande på 1,03; och standardavvikelsen i linje med den underliggande benchmarken på 10.07%.

Liksom de flesta S & P 500 Index-fonder är VFINX bäst lämpad för långsiktiga investerare med en måttlig till hög grad av risktolerans som söker exponering mot den amerikanska storkapitalmarknaden. Eftersom VFINX har ett litet spårningsfel och ett lågt kostnadsförhållande är det ett attraktivt kärninnehav för en aktieportfölj.

Schwab S&P 500 Index Fund

Schwab S & P 500 Index Fund lanserades den 19 maj 1997 av The Charles Schwab Corporation. SWPPX rådas och förvaltas av Charles Schwab Investment Management, Inc., och tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,03%.

SWPPX är en fond som syftar till att ge ett investeringsresultat motsvarande den totala avkastningen på S & P 500 Index. För att uppnå sitt investeringsmål investerar SWPPX vanligtvis minst 80% av sina totala nettotillgångar i aktier som ingår i S & P 500 Index. Dessutom har SWPPX i allmänhet samma vikt för dessa bestånd som indexet.

SWPPX har 508 innehav, vilket summerar till en förvaltad volym om 29,2 miljarder dollar och en portföljomsättning på 2%. SWPPX har en standardavvikelse om 10.04.

Fidelity Spartan 500 Index Investor Shares

Fidelity Spartan 500 Index Investor Shares lanserades den 17 februari 1988 av Fidelity, vilket ger låg kostnadsexponering till den amerikanska storkapitalmarknaden. FUSEX tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,09% och kräver en minsta investering på minst 2.500 dollar.

Fonden har sedan starten skapat 10,2% i årlig avkastning och intressant, innan avgifter och kostnader har FUSEX en perfekt positiv korrelation med S & P 500 Index. För att spåra det underliggande indexet investerar FUSEX åtminstone 80%, under normala marknadsförhållanden, av sina totala nettotillgångar i vanliga lager bestående av index. FUSEX har historiskt spårat indexet med en liten grad av spårningsfel.

FUSEX fungerar som ett alternativ till VFINX och SWPPX, och är en av de bästa fonderna som erbjuder exponering för en korg av vanliga aktier som ingår i S & P 500 Index. FUSEX kan fungera som ett kärninnehav i en portfölj av amerikanska aktier.

T. Rowe Price Equity Index 500 Fund

T. Rowe Price Equity Index 500 Fund (PREIX) lanserades den 30 mars 1990 och har sedan dess levererat en genomsnittlig årlig avkastning på 9,5%. PREIX tar ut en årlig nettokostnad på 0,21%. Spårning av S & P 500 syftar till att matcha investeringsavkastningen för storkapitalisering av amerikanska aktier genom att försöka matcha prestandan i sitt referensindex

Baserat på efterföljande 15-årig statistik har PREIX ett Sharpe-förhållande på 0,66 och en standardavvikelse eller volatilitet på 13,56%. De totala nettotillgångarna ligger på 29,2 miljarder dollar. Denna fond kan vara bra för investerare som vill få exponering för den amerikanska storbolagsmarknaden.

Saknar Du SPY? Det är ingen fara, denna finns fortfarande, men SPDR S&P 500 ETF (NYSEArca: SPY) är en ETF, en börshandlad fond, och de fonder som beskrivs ovan är indexfonder. De fyra bästa indexfonderna som följer S&P 500 är något helt annat då dessa fonder inte handlas på börsen.

Kommentarer är avstängda.