ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Cloud Atlas (RF) Proprietary Limited ETF listat på JSE

1 maj 2019 Inga kommentarer

Cloud Atlas (RF) Proprietary Limited ETF listat på JSEI juni 2018 kom Cloud Atlas (RF) Proprietary Limited ETF listat på JSE, det vill säga Johannesburg Stock Exchange. Cloud Atlas (RF) Proprietary Limited ETF är en börshandlad fond som ger exponering mot Afrikas fastighetsmarknad. Denna ETF investerar emellertid inte i Sydafrika. Cloud Atlas (RF) Proprietary Limited ETF listat på JSE.

Cloud Atlas Real Estate ex-SA ETF är en investeringsprodukt som investerar i de främsta fastighetsbolagen på den afrikanska kontinenten. Företagen i denna ETF har fastighetsportföljer som inkluderar bostads-, detaljhandel, industri och turism samt nya utvecklingar.

En uppmuntrande ökning av noteringen av nya ETFer

Donna Nemer, direktör för kapitalmarknaderna på JSE, säger att börsen är upphetsad över den fortsatta tillväxten och utvecklingen av ETF-industrin. ”JSE ser en uppmuntrande ökning av noteringen av nya ETFer, vilket i allt högre grad ger investerare större exponering mot en rad olika sektorer och även globala marknader”.

Fastighetsbranschen i Afrika erbjuder stor potential för investerare som vill få exponering för fastighetstillgångar som tillgodoser den förändrade befolkningsdynamiken på kontinenten. Noteringen kommer att spåra Afrikas Prime Real Estate-företag, vilket ger investerare en PanAfrican exponering för kontinentens förändrade demografi och ständigt förbättrar skylinen.

Maurice Madiba, VD för Cloud Atlas Investments, säger att de är särskilt förtjust i AMI Real Estate ETF eftersom det ger ett säkert strukturerat verktyg för att äga fastigheter på resten av den afrikanska kontinenten.

”Vi har ett fantastiskt utbud av fastighetsbolag och att ha en ETF av denna typ lyfter verkligen profilen på afrikanska marknader som annars är överviktade till förmån för utvecklade marknader som USA och Europa. Taggen #OwnYourOwn belyser kraften ETF: erna har att omvandla investeringslandskapet för vanliga människor, ”tillade Madiba.

ETF nummer elva under 2018

Denna nya notering ger det totala antalet ETF-noterade på JSE i år till 11, med ett total marknadsvärde på över R72 miljarder. Nemer tillägger att ETFs i allt större utsträckning spelar en viktig roll för att öppna invandringsvärlden och det bredare utbudet av ETF som är noterade på JSE innebär att investerare nu har större valmöjligheter.

Kommentarer är avstängda.