ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

September kan bli en bra månad för Biotech ETFerna

3 september 2017 Inga kommentarer

September kan bli en bra månad för Biotech ETFerna Börshandlade fonder ETFSeptember kan bli en bra månad för Biotech ETFerna

Den största av de börshandlade fonderna som investerar i biotechsektorn, iShares Nasdaq Biotechnology ETF (NASDAQGM: IBB), går in i september med en värdeökning (i dollar) på 18 procent. Årets nionde månad ser positiv ut för några av innehaven i IBB. Det betyder att september kan bli en bra månad för Biotech ETFerna då många av dessa innehav ingår i flera andra börshandlade fonder som köper biotechföretag.

Biotech ETFerna ökade även efter att det blev uppenbart att senatrepublikanernas ansträngningar att ersätta Affordable Care Act,, även känd som Obamacare, fördröjs. Hälso- och sjukvårdsaktierna visar också attraktiva värderingar i förhållande till andra defensiva sektorer.

Alexion först ut

Alexion (NASDAQ: ALXN) har nu stigit med mer än 44 procent sedan aktien i maj nådde sin treårslägsta nivå på 96,18 USD. Alexion går emellertid in i ett motståndsområde på 140 till 145 USD. Aktien har tidigare handlats i denna zon så pass länge som 14 månader. Om historien är någon guide kan aktien komma över det här området under de närmaste veckorna, säger Schaeffer’s Investment Research.

Alexion är IBBs sjätte största innehav med en vikt på nästan 5 procent medan Celegene (NASDAQ: CELG) är IBBs tredje största innehav på 8,3 %. Båda dessa aktier brukar utvecklas väl under september månad skriver Schaeffer’s Investment Research. Det har även Gilead Sciences (NASDAQ: GILD) och Regeneron (NASDAQ: REGN) gjort. Tillsammans svarar de två sistnämnda aktierna för en kapitalandel om 15,6 procent i IBB.

Hävstångsalternativ för den som söker risk och avkastning

ETF-handlare som satsar stort på biotekniksektorns återhämtning har också möjlighet att utnyttja hävstångsprodukter. En av dessa ETFer är till exempel Direxion Daily S & P Biotech Bull Shares (NYSEArca: LABU), som ger 3x eller 300 % av den dagliga prestandan i S & P Biotechnology Select Industry Index

Andra alternativ inkluderar ProShares UltraPro Nasdaq Biotechnology (NasdaqGM: UBIO), som ger 3x den dagliga prestanda för Nasdaq Biotechnology Index, och ProShares Ultra Nasdaq Biotechnology (NasdaqGM: BIB), som ger 2x utvecklingen av samma riktmärke. Med en hävstångsprodukt kan eptember kan bli en bra månad för Biotech ETFerna, ja ännu bättre eftersom de ger en högre avkastning om det går rätt.

Kommentarer är avstängda.