ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Fyra börshandlade fonder med fokus på infrastruktur

12 juli 2018 Inga kommentarer

Fyra börshandlade fonder med fokus på infrastruktur ETFFyra börshandlade fonder med fokus på infrastruktur

President Trump säger att hans infrastrukturplan kommer att ”bygga glänsande nya vägar, broar, motorvägar, järnvägar och vattenvägar över hela landet”. Löftet att satsa på en utbyggnad av infrastrukturen gör att börshandlade fonder som fokuserar på denna sektor attraktiva. Vi har hittat fyra börshandlade fonder med fokus på infrastruktur.

De bästa infrastruktur ETFerna i USA betalar regelbundet stabila utdelningar. Det finns mycket stabilitet i företag som bygger infrastruktur, eftersom deras kontrakt tenderar att vara av långsiktig karaktär. Intäkterna är stabila, och de framtida intäkterna är förutsägbara.

Infrastrukturkategorin kommer sannolikt att ha en fördel

I 2018, som många andra sektorer, kommer teknologi och tekniskt störningar att vara en faktor. Därför kommer många förutsägelser för planer och toppföretag inom sektorn att påverkas starkt av tekniska faktorer som förändringar i elproduktion, transportsätt och kommunikationsmetoder. Vinnare inom infrastrukturkategorin, företag med fokus på infrastruktur, kommer sannolikt att ha en fördel när det gäller teknik och innovationer.

Som ett resultat förväntas infrastruktursektorn växa i stort, med etablerade företag som erbjuder högre utdelningar för att locka investerare. Nedan finns fyra av de bästa infrastrukturens ETF med avkastningsmoment som förväntas genomföras 2018. Observera att ingen av dessa ETFs är en ren satsning på amerikansk infrastruktur, men de har alla en betydande exponering mot USA.

1. SPDR S & P Global Infrastructure ETF (GII)

Nettotillgångar: 204,3 MUSD

Direktavkastning: 3,34%

Förvaltningskostnad (netto): 0,40%

Fonden följer S & P Global Infrastructure Index. Denna ETF syftar till att efterlikna det totala resultatet av det indexet och håller därför minst 80% av sina tillgångar i värdepapper som finns i indexet. Det investerar också i depåbevis som bygger på värdepapper från indexet. Observera att det underliggande indexet består av de 75 största börsnoterade infrastrukturföretagen.

2. iShares Global Infrastructure ETF (IGF)

Nettotillgångar: 2,53 miljarder dollar

Direktavkastning: 2,92%

Förvaltningskostnad (netto): 0,48%

Fonden följer också S & P Global Infrastructure Index. Det håller minst 90 procent av sina tillgångar i värdepapper från det underliggande indexet. Det kan också investera i värdepapper som liknar indexets. Upp till 10% av tillgångarna kan placeras i terminer, optioner och swappar. Det investerar endast i företag i utvecklade länder.

3. Legg Mason Global Infrastructure ETF (INFR)

Nettotillgångar: 35,03 MUSD

Direktavkastning: 2,61%

Förvaltningskostnad (netto): 0,53%

INFR följer det RARE Global Infrastructure Index, och investerar minst 80% av sina medel i indexets värdepapper. Alla värdepapper i indexet finns också i MSCI ACWI All Cap Index. Observera att dessa värdepapper är screenade så att de ingår i Global Industry Classification Standard.

4. FlexShares STOXX Global Broad Infras ETF (NFRA)

Nettotillgångar: 874,49 MUSD

Direktavkastning: 2,77%

YTD Retur: 1,43%

Förvaltningskostnad (netto): 0,47%

Det underliggande indexet för denna fond är STOXX Global Broad Infrastructure Index. Indexet är utformat för att spåra prestandan för infrastrukturföretag som finns på både utvecklade och tillväxtmarknader, inklusive USA

Slutsats

USAs infrastruktur kan vara ett starkt spel under president Trumps infrastrukturplan, och ovanstående ETFer erbjuder exponering mot den amerikanska marknaden. Men så uppenbart som det här spelet kan tyckas, gör marknaden inte alltid det självklara. Några av infrastrukturförändringarna kan redan prissättas till de underliggande värdepapperen i dessa börshandlade fonder. Det skulle vara klokt att se deras prestation enligt den nya planen och se till att de svarar positivt.

Kommentarer är avstängda.