ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Är det dags att söka till börsens utgång?

16 mars 2019 Inga kommentarer

Är det dags att söka till börsens utgång? ETF Börshandlade fonderVärdefaktorn har varit en beprövad aktör, men när det gäller börshandlade fonder (ETF), börjar investerare börja söka sig till börsens utgång. I stället söker de sig mot tillväxtinriktade ETFer.

I Direxions senaste Relative Weight Spotlight-rapport kan en korrelation ses med en utjämnande avkastningskurva och ett ökande intresse för tillväxtfaktorn. Eftersom Federal Reserve var envis i sin räntepolitik under 2018, predikar centralbanken mer tålamod och anpassningsförmåga i förhållande till priserna år 2019.

Detta är i själva verket inte bra för värdeaktier, vilket vanligtvis har gynnats av en brantare avkastningskurva. En mer duvaktig Fed kan få investerarna att söka sig tillbaka till värdeaktier och bort från börsens utgång.

”Den utjämnade avkastningskurvan bidrar till att förankra trenden med tillväxtutjämningsvärdet”, konstaterar rapporten. ”Att jämföra dagens kurva med det för ett år sedan och för tre år sedan illustrerar graden av björnplattformen.”

En snedvridning mot tillväxt

Denna sneda mot tillväxt kan säkerligen ses i rörelsen av pengar från värde ETFer. Value ETFs såg ett utflöde på 850 miljoner USD under den senaste månaden, medan rullande enmånaders värdeflöden har varit mestadels negativa under en period av 34 dagar.

Detta betyder dock inte nödvändigtvis slutet för värdeaktier, vilket ständigt överträffat tillväxten de senaste tre åren. Trots detta finns det några headwinds att överväga för värde under de kommande månaderna, till exempel minskande resultat.

”Resultatbilden ser inte till hjälp för värde som minskningar i beräknad vinst per aktie för 2019 och 2020 har varit sämre än tillväxten”, konstaterar rapporten.

Under marknaden doldrums nära slutet av 2018, investerare var vanligtvis bättre att kassera tillväxtfaktorn och söker tillflykt under ett paraply av värde som ett defensivt spel. I 2019 fortsätter emellertid det att finnas separata läger av analytiker som säger att värdet är på modet medan andra säger att tillväxtpartiet inte är över ännu.

Direxion Russell 1000 Growth Over Value ETF (NYSEArca: RWGV)

Som sådan kan investerare titta på ETF-spel som Direxion Russell 1000 Growth Over Value ETF (NYSEArca: RWGV) och Direxion Russell 1000 Value Over Growth ETF (NYSEArca: RWVG).

För investerare som letar efter fortsatt tillväxt i tillväxtorienterade aktier över värdeorienterade aktier, erbjuder RWGV dem förmågan att inte bara dra nytta av tillväxtmöjligheter som kan fungera bra, men av deras överträffa jämfört med värdet.

Omvänt, om investerare tror att värdeorienterade aktier kommer att överträffa tillväxtinriktade aktier, ger RWVG ett sätt att inte bara se att värdemöjligheterna fungerar bra, men som ett sätt att kapitalisera på deras överträffa jämfört med tillväxten.

Kommentarer är avstängda.