ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Headline

Därför kan börsen sluta 2017 med en tjurrusning

21 november 2017 Inga kommentarer

Därför kan börsen sluta 2017 med en tjurrusningDärför kan börsen sluta 2017 med en tjurrusning

Tjurmarknaden på de amerikanska börserna har i år resulterat i en börsuppgång på mer än 15 procent för det breda referensindexet S&P 500. Därför kan börsen sluta 2017 med en tjurrusning. Faktum är att indexet inte har minskat i värde under några av de första 10 månaderna 2017, något som aldrig har hänt tidigare sedan 1970-talet.

Medan björnar oroar sig för höga värderingarna och en långsiktig korrigering, kommer mer vinster sannolikt att komma fram till slutet av 2017, baserat på en rad historiska utredningar.

Mer vinster framåt?

Under de senaste 89 åren har S&P 500 stigit med 2,1 procent under november och december. Faktum är att omständigheterna 2017 pekar på ännu större vinster hävdar Bespoke Investment Group.

September är normalt den värsta månaden för aktier, men i år steg S & P 500 med 1,9 procent. Oktober månad är förknippad med de stora börskrascherna 1929, 1987 och 2008, men i år blev resultatet en uppgång om 2,2% och elva stängningar på all time high. Detta är rekord för en oktober månad. Enligt den analys som Bespoke Investment Group gjort har oktober månad slutat med en uppgång på mer än en procent under 14 av dessa 89 år. Under dessa perioder hade det underliggande indexet stigit med 10 procent eller mer. Under dessa 14 år var den genomsnittliga kursuppgången för november och december 5,6 procent.

Behåll vs. Sälj

Försiktiga investerare, om de inte redan har gjort det, håller sig nära utgången och överväger att sälja aktier med stora vinster. Detta kan vara meningsfullt på normala marknader, när disciplinerade investerare säljer efter att ha fått en anständig vinst. På en tjurmarknad stiger emellertid aktier mer än vad både investerare och analytiker förutser.

CNBC: s Jim Cramer föreslår att investerare ”behåller fantastiska aktier i fantastiska företag, för det finns en bra chans att uppsidan blir större än du föreställer dig.” Han tillägger, ”På en tjurmarknad måste du lägga större vikt vid att du inte saknar vinster snarare än att bara försöka skjuta upp eventuella förluster.”

Ett annat alternativ för investerare som är nervösa för rekordhöga noteringar och höga värderingar, men oroade över att de kan lämna några ytterligare vinster på bordet, är att balansera sina aktieinnehav. Det kan innefatta uppgradering till aktier av högre kvalitet och diversifiering internationellt med ett öga mot marknader med lägre värderingar.

S&P 500

Kommentarer är avstängda.