ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Headline

Goldman Sachs tror att börsen kan falla med 20 procent

18 maj 2017 Inga kommentarer

Goldman Sachs tror att börsen kan falla med 20 procentGoldman Sachs tror att börsen kan falla med 20 procent

Baserat på tekniska indikatorer säger den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs att den tror att börsen kan falla med 20 procent. Den amerikanska aktiemarknaden kan komma att falla mellan 15 och 20 procent innan det åter är dags att vända uppåt. Goldman Sachs säger att detta beror på att utvecklingen för Dow Jones Transportation Average (DJTA), divergerar från den för Dow Jones Industrial Average (DJIA). Detta är i alla fall en slutsats som Ralph Acampora, en av Wall Street mest respekterade tekniska analytiker, har dragit. Han säger att DJTA nu handlas mer än fem (5) procent lägre än vad det gjorde på toppen den 1 mars i år, men att DJIA handlas kring samma nivå.

Kommande sättning?

Divergensen mellan dessa två index indikerar att det på kort sikt är det dags en paus i börsuppgången säger Acampora som är chef för den tekniska analysen hos Altaira Capital Partners. Han säger att dessa två index istället bär bekräfta varandra. Även Dow Theory, som bidragit till att lägga grunden för teknisk analys, säger samma sak.

Om de ekonomiska förhållandena är starka, vilket borde vara fallet när industrins genomsnitt ökar, bör transportsektorn vara frisk också, vilket resulterar i att DJTA skall kunna visa en uppåtgående rörelse.

Ytterligare motvindar?

Medan Acampora betonade kopplingen mellan Dow Jones Transportation Average och Dow Jones Industrial Average, så identifierat en nyligen publicerad analys från Goldman Sachs flera utvecklingar som kunde visa aktiemarknadens sårbarhet.
I rapporten noterar analytikerna den viktigaste rollen som förväntas av den procykliska politiska reformen, och betonar att ledamöter i kammaren har färre än 40 dagar kvar i session innan de går på semester.

Aktiviteten för Fusioner och förvärv (M & A) pekar kraftigt nedåt. Jämfört med året innan så har aktiviteten minskat med 25 procent i USA. Historiskt har denna verksamhet visat en stark länk till politisk osäkerhet. Banklånstillväxten, en annan viktig indikator på ekonomisk styrka, har också saktat något sedan novembervalet. Denna siffra har sjunkit från cirka sju procent till hälften.

Bra köpmöjlighet?

Trots dessa potentiella motvindar skulle ett börsfall på mellan 15 och 20 procent kunna ge investerarna goda möjligheter att köpa säger Acampora. I grunden är han fortfarande optimistisk om marknadens utsikter, och beskriver den som en sekulär tjurmarknad.

Acampora betonade att så länge som Dow Jones Transportation Average och Dow Jones Industrial Average ligger norr om 8 874 respektive 20 404 kommer han att vara lång på marknaden. Låt oss hoppas att han har fel och att vi slipper se om börsen kan falla med 20 procent.

Dow Jones Industrial Average

Kommentarer är avstängda.