ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Reddit slutar acceptera Bitcoin som betalning

26 maj 2018 Inga kommentarer

Reddit slutar acceptera Bitcoin som betalningReddit slutar acceptera Bitcoin som betalning

Den sociala medier och diskussionsplattformen Reddit som brukade acceptera Bitcoin-betalningen för sitt uppgraderade medlemsprogram, Reddit Gold, har slutat att acceptera kryptovalutor trots att den var en tidig anhängare. Plattformen började först acceptera Bitcoin som betalning för Reddit-guldabonnemang i februari 2013, och sedan dess har användarna valt att välja BTC som betalningsalternativ när man köper premiummedlemskap.

En konversation för två år sedan i ”Gold Benefits” sub reddit-konversationen indikerar att bitcoin en gång var ett betalningsalternativ.

Reddit guld, vilket är ett premium medlemskapsprogram, är också en gåva som du kan köpa själv, eller som Du oftast får från en annan Redditor. Reddit Gold ger medlemmar tillgång till extrafunktioner för att förbättra deras Reddit-upplevelse.

Redditors kan betala 3,99 USD/månad eller 29,99 dollar/år för att få specialfunktioner på webbplatsen, som inga annonser, anpassade teman och avatarer, möjligheten att skapa Reddit ”hemliga samhällen” och ”ge guld” som en gåva till andra medlemmar vars inlägg eller kommentarer som de tycker om. Sedan några veckor kan en Reddit-användare inte använda Bitcoin för att ge en annan användare ett Reddit Gold-abonnemang, vilket är ett vanligt sätt att visa uppskattning för en viktig eller informativ post.

Ingen bitcoin för Reddit Gold

Sedan februari 2013 har användarna haft möjlighet att betala för Reddit Gold-medlemskap med bitcoin utöver det vanliga kreditkorts- och PayPal-valet. Detta var när denna krypovaluta handlades lägre än 25 dollar. Denna betalningsmöjlighet var en del av ett partnerskap med Coinbase. Idag kan användare bara köpa Reddit Gold med PayPal och kreditkort.

Enligt en av Reddits administratörer ”emoney04” ledde flera faktorer till att Reddit avaktiverade Bitcoin-betalningar, framförallt är Coinbase beslut att avbryta sin Merchant Tool-produkt i ett försök att flytta till ett nytt system som kallas Coinbase Commerce, vilket gör det möjligt för ”handlare att acceptera flera krypteringsvalutor direkt i en användarkontrollerad plånbok.”

Administratören förklarade:

Det var i mitten av februari att Coinbase tillkännagav sin nya handelsplattform, som sägs likna PayPal eftersom kunderna hittar en Coinbase Commerce-knapp i betalningssektionen, som liknar PayPal-knappen. Det konstaterades att den kanadensiska e-handeln Major Shopify, som tidigare accepterade BTC, skulle vara ett av de första företagen att använda det nya systemet.

Vidare angav admin att Reddit inte har bestämt om det skulle återinföra kryptobetalningar efter att Coinbase implementerar sin nya handelstjänst. Han sa att Reddit kommer att överväga att lägga till alternativet igen beroende på hur Coinbase New Commerce service, dvs hur Coinbase Commerce betalningsverktyg utvecklas.

Administratören sa:

”Vi ska ta en titt på efterfrågan och titta på utvecklingen av Coinbase Commerce innan vi fattar ett beslut om huruvida det ska kunna återställas.”

För närvarande kan Reddit-användare bara uppgradera till Reddit Gold via PayPal och kreditkortsbetalningsalternativ, även om funktionen kan komma tillbaka till den sociala medieplattformen i framtiden.

Kommentarer är avstängda.