ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En av de billigaste japanska ETFerna

7 augusti 2018 Inga kommentarer

En av de billigaste japanska ETFerna JPN x trackersEn av de billigaste japanska ETFerna

JPN, en av de billigaste japanska ETFerna är en intressant börshandlad fond för den som riktar sina blickar mot Japan. Investerare som vill diversifiera en aktieportfölj bör titta på internationella marknader för att bredda exponeringen och minska risken.

Deutsche X-trackers Japan JPX-Nikkei 400 Equity ETF (NYSEArca: JPN) sänkte nyligen sin förvaltningskostnad från 0,15 procent till 0,15 procent. Det gör JPN till en av de billigaste japanska ETFerna på marknaden. Den kan hjälpa investerare att få tillgång till de japanska aktiemarknaderna.

Indexet JPX-Nikkei 400 lanserades i januari 2014 som ett sätt att återuppliva den japanska aktiemarknaden. Till skillnad från traditionella marknadsvärdesvägda indexeringsmetoder använder JPX-Nikkei 400 Index en rigorös screeningprocess baserat på avkastning på eget kapital, kumulativt rörelseresultat och marknadsvärde för att välja högkvalitativa, kapitaleffektiva japanska företag.

Mindre topptungt än MSCI Japan Index

Jämfört med jämförelseindexet MSCI Japan Index är JPX-Nikkei 400 Index något mindre topptungt. Så har till exempel Toyota Motor bara 1,7% av indexets värde och Mitsubishi UFJ Financial utgör endast 1,3% av JPN: s underliggande portfölj. MSCI Japan Index tar en större position i vardera bolag, 4,6% respektive 2,2%.

JPN handlas 1,4% lägre än året innan men ökade med 15,4% under det gångna året. Framöver kan starka fundamenta stödja den japanska ekonomin som är en utvecklad marknad. Japan upplever inkomstökningar som drivs av interna faktorer som syftar till att öka privata kapitalutgifter och hushållskonsumtion, sade Yunyoung Lee, en portföljchef för Janus Henderson Investors.

Bank of Japan kommer också sannolikt att behålla sin lösa penningpolitik länge, jämfört med amerikanska centralbanken och E.U.s europeiska centralbank, som har vidtagit åtgärder för att avveckla sina kvantitativa lättnader.

Aktieägare kan dra nytta av ökade utdelningar

Dessutom hävdade Lee att japanska aktieägare kan dra nytta av ökade utdelningar och återköp av aktier, eftersom företagsreformer stärks av allt mer kapital. ”Sammantaget tror vi att japanska aktier kan leverera stark tillväxt i företagens vinster i år”, säger Lee.

Nikkei 225

Nikkei eller Nikkei 225 (Nikkei Heikinkabuka, även Nikkei225) är ett aktieindex för Tokyobörsen. Indexet har använts sedan 1950 och är det som vanligtvis används i Sverige.

Kommentarer är avstängda.