ETFSverige
Hem » Featured, Headline

ProShares ändrar benchmarkindex för guld och silverfonder

5 januari 2019 Inga kommentarer

ProShares ändrar benchmarkindex för guld och silverfonderSåväl ProShares Ultra Silver och ProShares UltraShort Silver ETFs (silverfonderna) och ProShares Ultra Gold och the ProShares UltraShort Gold ETFs (guldfonderna) kommer att få nya benchmarkindex den 7 januarui 2019. ProShares ändrar benchmarkindex för guld och silverfonder detta datum.

Det nya benchmarkindexet för silverfonderna (tickers: AGQ och ZSL) kommer att vara Bloomberg Silver Subindex (ticker: BCOMSI). Det nya riktmärket för guldfonderna (tickers: UGL och GLL) blir Bloomberg Gold Subindex (ticker: BCOMGC ).

Bloombergs silver- och guldkomponentindex är enskilda råvaruindex som är utformade för att återspegla prestandan för silver och guld, mätt enligt priset på COMEX silver- och guldterminskontrakt.

För att underlätta genomförandet av referensförändringarna, som börjar den 4 januari 2019, kommer silver- och guldfonderna att stänga sina substansvärden (”NAV”) från och med 1:25 pm ET respektive 1.30 pm ET. Deras Skapnings- och inlösenordningens avbrottstider kommer att vara klockan 1:00 ET.

Kommentarer är avstängda.