ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Avskaffandet av Dodd-Franks är inte en viktig fråga för bankerna

19 juni 2018 Inga kommentarer

Avskaffandet av Dodd-Franks är inte en viktig fråga för bankerna ETF Börshandlade fonderAvskaffandet av Dodd-Franks är inte en viktig fråga för bankerna

Stigande räntor och en gynnsam lagstiftning är bland de katalysatorer som ses som stöd för börshandlade fonder såsom SPDR S & P Bank ETF (NYSEArca: KBE) och SPDR S & P Regional Banking ETF (NYSEArca: KRE), den största ETFen som investerar i amerikanska regionala banker. Avskaffandet av Dodd-Franks är inte en viktig fråga för bankerna oavsett vad många tror.

Det är viktigt att vissa analytiker tror att Trumpadministrationens insatser för att underlätta Dodd-Franks-lagstiftningen inte kommer att vara kreditnegativa för mindre banker. Ansträngningar att skala tillbaka Dodd-Franks ses som mer användbara för mindre banker, regionalbanker och sparkassor än stora och mega-cap banker.

Inte en fråga på kort sikt

”En reglering av finansiella bestämmelser för amerikanska små och medelstora banker är inte sannolikt att vara en fråga på kort sikt, men kan över tiden ha negativa kreditprofilkonsekvenser för bankerna, särskilt när det gäller kapitalisering, likviditet, riskhantering och styrning”, säger Fitch Ratings i en analys under Q1 2018. ”Regulatorer har redan signalerat sin villighet att lätta eller ändra bestämmelserna för mindre banker. Vi ser en robust reglering som stöd för bankens kreditvärdighet, därför kan en bred lagstiftningsreglering vara negativ för kreditbetyget beroende på hur bankerna svarar”

Vad betyder FEDs höjda räntor?

I mars 2017 höjde Federal Reserve räntorna med 25 punkter och obligationsmarknadsaktörerna förväntar sig upp till ytterligare tre räntehöjningar före årets slut, ett tema som förväntas gynna banker och ETFer som investerar i dem. Finanssektorn kan arbeta in i en period med långsiktig prestanda. Den senaste tiden i branschen kan fortfarande vara i början av början, enligt vissa marknadsobservatörer.

Högre räntor skulle bidra till att öka skillnaden mellan vad bankerna betalar på lån och betala på inlåning, vilket skulle öka resultatet för finanssektorn. Regionalbankerna är bland de aktierna som är mest positivt korrelerade med stigande räntor, eftersom högre räntor förbättrar räntenettot. En mer gynnsam lagstiftningsmiljö kan också hjälpa den finansiella sektorn, S & P 500s näst största sektor.

Banker med mellan 50 miljarder dollar och 250 miljarder dollar i tillgångar kan se någon meningsfull nytta av detta, eftersom medelstora långivare skulle se lindrade stresstestbördor och undantag från förbättrade försiktighetsstandarder, säger Fitch. ”Banker med mindre än 10 miljarder dollar i tillgångar skulle vara befriade från Volckerregelns begränsningar för spekulativ handel, och banker som utfärdar mindre än 500 inteckningar årligen skulle vara befriade från några av de krav som gäller för registrering enligt Home Mortgage Disclosure Act. Volckerregeln undantag skulle inte hjälpa stora banker, som fortfarande måste visa överensstämmelse med regeln.

Kommentarer är avstängda.