ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Argentisk ETF leder utvecklingen i Latinamerika

2 januari 2018 Inga kommentarer

Argentisk ETF leder utvecklingen i Latinamerika Börshandlad fondArgentisk ETF leder utvecklingen i Latinamerika

Det är inte bara emerging markets som har haft en stark utveckling under 2017. Detta gällde även Latinamerika vars länder till viss del kategoriseras som emerging markets, men också som frontier markets. Det är en argentisk ETF leder utvecklingen i Latinamerika. Global X MSCI Argentina ETF (NYSEArca: ARGT) var årets stora vinnare, med en uppgång om cirka 54 procent i USD.

Även andra latinamerikanska länder utvecklades väl, till exempel Chile. iShares MSCI Chile Capped ETF (NYSEArca: ECH) steg med 38 procent under året. Den peruanska ekonomin som precis som Chiles är starkt påverkad av råvaror var även den en vinnare. iShares MSCI All Peru Capped ETF (NYSEArca: EPU) steg med 23 procent under 2017.

En annan fond med fokus på Argentina

iShares MSCI Argentina and Global Exposure ETF (BATS: AGT) är en annan börshandlad fond med fokus på Argentinas aktiemarknad. En annan argentisk ETF helt enkelt. Under 2017 steg denna ETF med 21 procent. Dett var marginellt bättre än vad den mycket populära iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) mäktade med.  Den börshandlade fonden EWZ gav en värdeökning i USD på 20,8 procent.

Trots att Mexiko drabbades negativt av förhandlingar om NAFTA och en växande politisk skandal så steg landets aktiemarknad. iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) hade ett tufft andra halvår, men steg ändå med mer än 10 procent under 2017. Det var få som trodde att Mexikos börs skulle stiga under 2017 efter det att resultaten för det amerikanska presidentvalet presenterades, än mindre att denna börshandlade fond skulle gå så pass bra.

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW)

Kommentarer är avstängda.