ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En drivkraft för den amerikanska marijuanaindustrin

27 april 2018 Inga kommentarer

En drivkraft för den amerikanska marijuanaindustrin ETF Börshandlad fond MJ CannabisindustrinEn drivkraft för den amerikanska marijuanaindustrin

Kalifornien var en av de första staterna som kom att legalisera marijuana för medicinsk användning. Den största amerikanska staten följde upp det på valdagen 2016 genom att slutligen rösta för att legalisera marijuana för fritidsbruk. Vissa industriobservatörer tror att Kalifornien kommer att vara en viktig drivkraft för den amerikanska marijuanaindustrin de kommande åren.

Den gyllene staten kan visa sig vara gyllene för ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ), den enda marijuana-börshandlade fonden som är upptagen till handel i USA. Det finns emellertid ett antal börshandlade fonder i Kanada som framgångsrikt investerar i marijuana.

MJ: s underliggande index kan omfatta företag som är juridiskt engagerade i aktiviteter relaterade till cannabis. Referensen omfattar inte de som direkt odlar, producerar eller distribuerar marijuana eller produkter som härrör från marijuana, om inte sådana aktiviteter blir lagliga enligt amerikanska federala och statliga lagar.

Kaliforniens marijuanamarknad

”Är dagens intresse för cannabis parallellt med California Gold Rush från 1849? Med tanke på vad Zachary Venegas har att säga om det, kanske vissa tror det – och vissa gör det inte någon, säger Forbes. ”År 2017 nådde cannabisrelaterade odlings- och konsumentinvesteringar 718 miljoner dollar, vilket omfattar till cannabisrelaterad jordbruksteknik, infuserade produkter och programvara för att fortsätta att locka till sig investerare. Den lagliga cannabisindustrin förväntas ha en omsättning som överstiger 50 miljarder dollar år 2022. ”

På kort sikt kan MJ behöva lite hjälp. Denna ETF har backat mer än 10 % under den senaste veckan och med mer än 15% från år till år. MJ bor cirka 14 % under sitt 200-dagars glidande medelvärde. Ändå är den långsiktiga utsikterna för MJ uppmuntrande och Kalifornien är en stor anledning till varför.

Lika stor som de totala marknaderna i Colorado, Washington och Oregon kombinerat

”Kaliforniens medicinska cannabismarknad är lika stor som de totala marknaderna i Colorado, Washington och Oregon kombinerat enligt de flesta marknadsaktörernas uppskattningar. Med tanke på ökningen från den staten och andra som kan ändra sina lagar, kan den juridiska cannabismarknaden nå en försäljning på över 20 miljarder dollar de närmaste åren”, säger Venegas i Forbes-intervjun.

MJ lanserades bara några dagar innan Kalifornien öppnade butiker för laglig försäljning av rekreationsmarijuana. Rekreationsmarijuanaanvändning var laglig i USAs största delstat under 2017. Öppnandet upp försäljning i detaljhandeln skedde med anledning av att laglig fraktförsäljning var förbjuden fram till och början av 2018.

Kommentarer är avstängda.