ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

Amerikanska junk bonds lockar internationella investerare

30 juni 2016 Inga kommentarer

Amerikanska junk bonds lockar internationella investerareAmerikanska junk bonds lockar internationella investerare

Börshandlade fonder som investerar i amerikanska junk bonds lockar internationella investerare som nu riktar sitt intresse mot de högavkastande företagsobligationerna när vi ser negativa räntor i Europa. iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (NYSEArca: HYG) och SPDR Barclays High Yield Bond ETF (NYSEArca: JNK) har båda stigit med cirka tre procent under den senaste månaden och cirka sju procent sedan årets början. De börshandlade fonder som investerar i junk bonds, eller skräpobligationer som de också kallas, har sett inflöden på cirka 1,5 miljarder dollar bara under den veckan som slutade den 8 juni.

Negativa räntor i Europa och Japan driver tillväxten

Framväxten av negativa obligationsräntorna över stora delar av den europeiska kontinenten och Japan har utlöst en global migration av investerare till den amerikanska marknaden där avkastningen är mer attraktiv. Den tioåriga tyska Bunten har nyligen börjat handlas till negativ ränta och de tioåriga japanska statsobligationerna handlas redan där, medan de amerikanska statsobligationerna handlas till cirka 1,64 procent. Samtidigt handlas amerikanska junk bonds till en avkastning kring fem (5) procent (speculative-grade BB-). De negativa räntorna tvingar investerarna att välja längre löptider, högre risk och att gå ned i kreditkvaliteten för att de skall få den avkastning de vill

I ett försök att generera attraktiva utbetalningar i en låg avkastningsmiljö har investerarna börjat investera i lägre rankade skuldebrev. Försäljningen av högavkastande amerikanska företagsobligationer har toppat kring tolv miljarder dollar i veckan, den högsta veckonivå på sju månader.

Kommentarer är avstängda.