ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Flöden och utveckling, Headline

VanEck lanserar amerikansk riskhanterings-ETF

17 oktober 2017 Inga kommentarer

VanEck lanserar amerikansk riskhanterings-ETF Börshandlad fondVanEck lanserar amerikansk riskhanterings-ETF

VanEck har lanserat VanEck Vectors NDR CMG Long/Flat Allocation ETF, en ny fond med ett riktat allokeringsförfarande som syftar till att hjälpa investerare att hantera risker på den amerikanska aktiemarknaden. VanEck lanserar amerikansk riskhanterings-ETF.

Många investerare gör en allokering till amerikanska aktier för den långsiktiga tillväxtpotentialen, men de flesta kanske inte inser att S&P 500 sedan 1928 har tillbringat 70 procent av tiden antingen i en björnmarknad eller att återhämta sig från en. Det är inte mycket tid att skapa värden och ny rikedom.

Beror på när Du börjar investera

Din erfarenhet beror på var i marknadscykeln börjar du investera. LFEQ ger investerare en ETF-lösning som erbjuder ett systematiskt tillvägagångssätt som syftar till att behålla kapital genom att öka kontanterna när aktiemarknaden är svag och delta i uppgångar med full allokering av eget kapital.

LFEQ försöker spåra Ned Davis Research CMG US Large Cap Long/Flat Index från Ned Davis Research (NDR), en leverantör av institutionell kvalitetsforskning. Det är ett reglerbaserat index som följer en proprietär modell som utvecklats av NDR och CMG Capital Management Group, Inc. (CMG). Modellen producerar handelssignaler som dikterar indexets kapitalandel (100 procent, 80 procent, 40 procent eller 0 procent) och/eller kontanter (amerikanska statsskuldväxlar).

Indexets aktieexponering tillhandahålls av S&P 500 Index. Kontantexponering tillhandahålls av Solactive 13-veckors amerikanska kontobelysindex. Indexet kan återbalansera inom månaden baserat på signaler från modellen. LFEQ kommer att allokera sitt kapital till S&P 500 aktier (initialt genom börshandlade fonder) och/eller amerikanska statsskuldväxlar.

Det andra partnerskapet med Ned Davis Research

LFEQ är det andra partnerskapet mellan VanEck och Ned Davis Research. Det första samarbetet är VanEck NDR Managed Allocation Fund (NDRMX), en taktisk fördelningsfond som lanserades i maj 2016. NDRMX följer en flexibel NDR-modell som fördelar sig mellan amerikanska och icke-amerikanska aktier, amerikanska statsskuldväxlar, och ekvivalenter till dessa.

Dessa guidade allokeringslösningar är utformade för att hjälpa till att fylla ett viktigt behov i investerarnas portföljer genom att reagera på marknadsnedgångar.

LFEQ har en beräknad bruttokostnadskvot på 0,63 procent, nettokostnadskvoten på 0,59 procent och är tak på förvaltningsavgiften på 0,55 procent till den 1 februari 2019.

Kommentarer är avstängda.