ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Åtta procent av alla amerikaner äger Bitcoin och andra kryptovalutor

25 mars 2018 Inga kommentarer

Åtta procent av alla amerikaner äger Bitcoin och andra kryptovalutor ETF Fonder Börshandlade fonderÅtta procent av alla amerikaner äger Bitcoin och andra kryptovalutor

Det är inte felaktigt att säga att många investerare har hört talas om bitcoin, den största av de digitala valutorna. Data tyder dock på att många investerare faktiskt inte investerar i kryptovalutor. ”Mindre än 8 procent av amerikanerna äger Bitcoin och andra kryptovalutor, enligt en ny studie som genomförts av personfinansieringswebbplatsen Finder.com”, rapporterar CNBC. ”Webbplatsen tillfrågade 2000 vuxna i USA i februari 2018.”

Resultaten visar att hypen kring kryptovalutor ännu inte speglas av verkligheten, säger Aswath Damodaran, lärare i finansiering och värdering vid New York University Stern School of Business.

Bitcoin futures lanserades på CBOE i december 2017, vilket följdes av en lansering på CME. Nasdaq Inc. överväger fortfarande om bolaget skall ge sig in i konkurrensen om bitcoin futures. Marknadsobservatörer förväntade sig tidigare att Nasdaq skulle lansera terminer på den digitala valutan i år, kanske redan i andra kvartalet. Marginalkraven för bitcoin-futures är emellertid höga, vilket möjligen håller många investerare ute av bitcoin-futuresarenan.

Kanske ett annat problem är börshandlade fonder eller bristen på dessa. I USA har regleringsmyndigheterna ännu inte godkänt några ETF: er dedikerade till kryptovalutor.

ETF-emittenter drar tillbaka sina planer på Bitcoinfonder

Faktum är att ETF-emittenterna har dragit tillbaka sina planer för bitcoin-fonder. Direxion, ProShares och VanEck är bland en handfull ETF-emittenter som har återkallat sina ansökningar om att starta bitcoin ETFs på begäran av amerikanska tillsynsmyndigheter. SEC begärde att emittenterna återkallade sina ansökningar.

Andelen amerikaner som äger flera andra välkända digitala mynt understryker hur långt dessa valutor måste gå. Mindre än 2 procent av amerikanernas äger Ethereum och mindre än en procent äger Ripple, konstaterade undersökningen, enligt CNBC.

Efter bitcoin är de största kryptovalutorna Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash och Litecoin. ”Mer än 40 procent av amerikanerna som inte köpt kryptovalutor sa att anledningen var ointresse eller trodde att det inte var nödvändigt att göra det. Ytterligare 35 procent sa att risken är för hög, enligt undersökningen ”, rapporterar CNBC. ”Till det kommer 27 procent som säger av kryptovalutorna att det är för svåra att förstå och18 procent sa att de tror att det är en bluff.”

Bitcoinkursen

Kommentarer är avstängda.