ETFSverige
Hem » Featured, Headline

En Spin-Off ETF i strålkastarljuset

23 juni 2019 Inga kommentarer
En Spin-Off ETF i strålkastarljuset

Den stora majoriteten av de mest populära ETF: erna erbjuder investerare tillgång till en bred, diversifierad aktiegrupp. Men för dem som letar efter en unik twist på eget kapitalutrymmet kan Invescos Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD) vara ett övertygande alternativ.

Invesco Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD) erbjuder investerare unik tillgång till en viss delmängd av marknaden för avknoppningar – spin-offs. Fonden uppnår sitt mål genom att spåra Beacon Spin-off Index, som består av amerikanska noterade aktier som har knoppats av under de senaste två åren (men inte mer än sex månader före det aktuella återbalanseringsdatumet). Även om dessa avknoppningar främst är små och medelstora företag med marknadsvärde på mindre än 10 miljarder dollar, ställer indexet inte några begränsningar på marknadsvärdet.

Teorin bakom denna strategi är ganska enkel. Spin-offs skapas av företag som har separerat och sålt en del av sin verksamhet som en ny enhet. Generellt är dessa spin-offs ganska framgångsrika och lönsamma, eftersom mindre, riktade företag snabbare anpassar sig till förändringar och brukar ägna alla sina resurser mot kärnverksamheten.

CSD: s portfölj

CSD: s portfölj består av cirka 40 enskilda innehav, som representerar de högsta rankade aktierna från universiteten av avknoppade företag. Dessa värdepapper har den högsta sammansatta poängen av flera tillväxtorienterade multifaktorfilter. På grund av fondens metodik är det viktigt att notera att CSDs portfölj kan förändras betydligt: fondens återbalanseras halvårsvis, men om det inte finns tillräckligt med nya avknoppningar för att fylla i indexet, kan en återbalansering fördröjas.

CSDs portfölj består främst av aktier i små och medelstora företag från ett brett spektrum av sektorer, inklusive konsumentcykler, hälso- och sjukvård, fastigheter, industri, konsumentskydd och teknik.

Överväganden om CSD: s prestation

Med tanke på fondens ganska grunda portfölj är det viktigt att notera att de tio största värdepapperen får kraftfulla anslag (cirka 50% av AUM fördelas på de 10 största innehaven), vilket innebär att CSD: s prestanda är starkt beroende av resultatet av enbart en handfull av företag. Dessutom bör CSD: s vikt mot små och medelstora företag vägas in, eftersom dessa företag i sig är riskfyllda än deras stora motparter.

Så här använder du CSD, Spin-Off ETF, i en portfölj

För dem som letar efter ett billigt och effektivt sätt att kapitalisera på spin-off-marknaden är Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD) ett övertygande alternativ – förutom det enda alternativet som specifikt riktar sig till det här hörnet av marknaden för marknadsintroduktion. Medan fondens portfölj är relativt olika kan CSD vara mer lämplig för de investerare som har högre risktoleranser, eftersom spin-offerna i sig är mer volatila än traditionella stora företag. CSD är dock en bra mellanklass för alla investerare som söker fantastiska tillväxtmöjligheter, eftersom spin-offs i allmänhet är stabila än traditionella immateriella rättigheter.

CSD tar ut en årlig förvaltningskostnad på 0,66%.

Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD) är ett unikt alternativ för dem som vill få direkt tillgång till företag som nyligen har knoppats av. Dessutom erbjuder dess unika reglerbaserade metodik investerare stor potential för kapitaluppskattning. Som alltid, var noga med att göra din egen forskning för att avgöra om denna ETF passar in i din övergripande strategi innan du gör en fördelning.

Kommentarer är avstängda.