ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Nytt index för preferensaktier

23 januari 2019 Inga kommentarer

Nytt index för preferensaktier PFF ETF Börshandlade fondenFrån och med i februari 2019 får vi se ett nytt index för preferensaktier. Det är iShares S & P US Preferred Stock Fund (NASDAQ: PFF), den största börshandlade fonden tillägnad preferensaktier, som får ett nytt index.

Preferensaktier är en typ av hybridvärdepapper som uppvisar obligations- och egenkapitalliknande egenskaper. Aktierna utfärdas vanligen av finansinstitut, verktyg, fastighetsbolag och teleföretag. Inom värdepappershierarkin är preferenser seniora i förhållande till stamaktier efterställda företagsobligationer. Vidare har preferensaktier regelbundet utdelningar, men investerare brukar vanligtvis inte kunna åtnjuta kapitalapprecieringen i nivå med vanliga aktier.

För närvarande replikerar S & P US Preferred Stock Index. Den börshandlade fondens kommer att övergå till att följa ICE Exchange-Listed Preferred & Hybrid Securities Transition Index. Namnet kommer så småningom att ändras till iShares Preferred and Income Securities ETF, men dess kortnamn kommer att förbli densamma.

300 olika preferensaktier i samma fond

Utdelningsinvesterare har preferensaktier i sina portföljer av ett antal skäl. Till exempel erbjuder tillgångsklassen stabila utdelningar, har bättre säkerhet än vanliga aktier i händelse av likvidation, är mindre volatila än obligationer och ger utdelningsbetalningar före vanliga aktieägare.

Från och med februari kommer PFF att genomgå 10 månatliga rebalanseringar som en del av att använda ovannämnda övergångsindex. Så småningom kommer denna ETF att följa ICE Exchange-Listed Preffered & Hybrid Securities Index.

PFF äger för närvarande 300 olika preferensaktier och har en direktavkastning på 5,61%. Fondens årliga förvaltningskostnad är 0,46% eller $ 46 på en investering på $ 10.000. Denna börshandlade fond har en fondförmögenhet om cirka 14,57 miljarder dollar.

Kommentarer är avstängda.