ETFSverige
Hem » Featured

Lån till akut renovering

16 januari 2020 Inga kommentarer

Har taket börjat läcka eller köksplattorna lossna? Ibland uppstår ett akut behov av renovering och också ett akut behov av pengar. Här får du veta mer om hur du kan låna pengar till akut renovering på ett smart och tryggt sätt.

Låna till renovering

Det har blivit populärt att låna pengar till renovering. Idag är marknaden för snabblån större än någonsin och renovering är ett av de främsta skälen till att många väljer att ta söka lån. Renovering är investering sägs det, och det stämmer! När du renoverar höjer du värdet på din bostad. Har du tänkt sälja eller hyra ut inom den närmaste framtiden kan således en mindre renovering vara en utmärkt idé.

Så kallade renoveringslån finns i en mängd olika varianter på den svenska kreditmarknaden. De flesta kallas inte alls för renoveringslån utan lån utan säkerhet är ett vanligare namn. När du lånar utan säkerhet får du använda pengarna till precis vad du vill. Ett lån utan säkerhet från banken kan ge dig upp till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-12 år. Hur mycket du får låna och hur länge beror dock på hur god kreditvärdighet du har.

Att tänka på när du lånar pengar till renovering

Det finns två sätt att låna pengar till renovering. Det första alternativet är att du söker privatlån hos banken. Oftast är villkoren bättre än hos ett kreditbolag men det tar också längre tid att få pengarna utbetalda. En annan nackdel är att 99 % av alla storbanker samarbetar med Upplysningscentralen (UC), Sveriges största kreditupplysningsbolag. Varje gång en kreditupplysning görs på dig via UC registreras detta. Alltför många kreditupplysningar hos UC kan skada din kreditvärdighet i längden. Vet du att du redan har flera kreditupplysningar hos UC kan det därför vara en bra idé att söka ett lån utan UC istället. Denna typ av lån erbjuds av privata kreditbolag som är verksamma online. Räntan för lån utan UC är högre men å andra sidan får du pengarna snabbare och du behåller din kreditvärdighet.

Låna pengar direkt till renovering

Är du i akut behov av renovering eller reparation? Frostskador, läckande tak, mögel, trasigt kakel och brustna rör är vanliga anledningar till att vi väljer att ta tag i renoveringsarbetet tidigare än tänkt. I så fall går det att låna pengar direkt via snabblån online. När du lånar pengar på nätet går det väldigt fort. Du fyller i en ansökan online, skickar iväg inom några minuter och får svar direkt. Om allt ser bra ut från långivarens håll skickas pengarna till ditt bankkonto inom 24 timmar och du kan köra igång med renoveringsplanerna direkt. Smart, enkelt och effektivt.

Eller?

Något vi aldrig tröttnar på att upprepa är vikten av att först jämföra lån INNAN du ansöker om lån online. Olika kreditbolag har olika villkor och det är inte alltid som villkoren är helt och hållet rumsrena. Med hjälp av en jämförelsetjänst kan du sortera bort mindre seriösa långivare som ställer orimliga krav och erbjuder lån med skyhöga avgifter. På LoanScouter.se kan du jämföra marknadens bästa lån snabbt och kostnadsfritt. Vi hjälper dig att fatta ett smart finansiellt beslut så att du kan ägna dig åt renoveringsarbetet istället. Loanscouter.se arbetar endast med certifierade långivare som står under Finansinspektionens tillsyn. Välkommen in närsomhelst på dygnet.

 

 

Kommentarer är avstängda.