ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Marijuana ETF rusar när kanadensiska bolag får importera cannabis till USA

18 september 2018 Inga kommentarer

Marijuana ETF rusar när kanadensiska bolag får importera cannabis till USA ETFMarijuana-aktier och branschrelaterad ETF rusade under tisdagen, ledd av Tilray (NasdaqGS: TLRY). Detta efter att Drug Enforcement Administration gett det gröna ljuset för den kanadensiska odlaren att importera cannabis till USA för medicinsk forskning. ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ), den första amerikanska börsnoterade ETF som riktar sig mot cannabis och marijuanaindustrin, steg med 7,4 procent under tisdag.

Tilray blev det första kanadensiska företaget som fått tillstånd att importera cannabis till USA, eftersom företaget arbetar med University of California San Diego Center för Medicinal Cannabis Research om klinisk prövning för att testa om drogen kan behandla nödvändig tremor, en neurologisk störning som orsakar okontrollerade skakningar.

”Jag tycker att det är väldigt spännande att vi riktar in den här indikationen på att ingen annan har tänkt sig att rikta in sig”, berättade Catherine Jacobson, direktör för klinisk forskning vid Tilray, Bloomberg. ”Det visar att dessa cannabinoider kan vara effektiva vid behandling av ett antal sjukdomar som människor inte tidigare hade tänkt på.”

TLRY rusar på DEA-godkännande

TLRY-aktier ökade med 25,6% på DOUs godkännande. Tilray utgör 9,1% av MJs underliggande portfölj.

Nyhetssignalerna är ännu ett annat uppmuntrande tecken på förbättrat statligt stöd för cannabisforskning, säger Cowen-analytikern Vivien Azer i en analys, rapporterar Bloomberg. De ökade medicinska applikationerna ”lägg till en annan bricka för framtida legalisering i USA”. Tilray kan också vara i en bättre konkurrensposition med sin kanadensiska kollega Canopy Growth Corp., som har 39 amerikanska patent och 15 kliniska prövningar.

Tilray är också en del av fyra andra kliniska prövningar för att bestämma fördelarna med medicinsk cannabis vid behandling av posttraumatiskt stressproblem, kemoterapiinducerad illamående, biverkningar av glioblastom, en aggressiv typ av hjärncancer och Dravet syndrom, en sällsynt form av pediatrisk epilepsi.

Cannabis är fortfarande olagligt enligt amerikansk federal lag. Men flera stater, inklusive Kalifornien, Oregon och Washington, har legaliserat läkemedlet för fritidsanvändning. Cannabisindustrin har vunnit fart efter att Kanada röstade för att legalisera marijuana för fritidskonsumtion den 17 oktober.

Kommentarer är avstängda.