ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Varför investera i AI? Kärnteknologier ger svaret

11 juni 2019 Inga kommentarer
Varför investera i AI? Kärnteknologier ger svaret

För vissa, känns investeringar i artificiell intelligens som att satsa på det okända. Begreppen bakom AI kan sträcka sig från att låta futuristiska till rättvisa fiktiva. Men ändå, när du bryter ner AI och utforskar kärnteknologin som driver den, titta på vad de levererar idag och sedan överväga vad de kan leverera imorgon är det plötsligt ganska lätt att förstå hur AI förändrar världen runt oss. Det är dessa fakta som gör investeringar i AI en inte-att-missa investeringsmöjlighet.

AI är en helt annan historia

Sedan 2009 har vår värld blivit helt omformad av en sak: Big Data. AI gör det möjligt för oss att samla värde från massor av information genom att hitta mönster inom data för att höja beslutsprocessen, ofta exponentiellt. Resultatet är en ny våg av AI-driven beslutsfattande som ger mer värde i nästan alla aspekter av våra liv.

AI hjälper återförsäljare att göra bättre kundrekommendationer, anpassa sina erbjudanden och förbättra produktdesign, leverans och önskemål. AI hjälper läkare till att rädda liv genom att de kan diagnostisera och behandla sjukdomar i de tidigaste stadierna – ofta innan symtom uppstår – och jämföra miljontals testresultat för att snabbt identifiera effektiva behandlingar.

På Wall Street hjälper AI till att fondförvaltare hittar de bästa möjligheterna, med hjälp av data för att snabbt analysera allt från makroekonomiska och statistiska modeller till industrin och geografiska trender. AI ger advokater och domare möjligheten att sikta genom information i blixtsnabbt för att göra bättre, mer informerade beslut. I olje- och gasindustrin gör AI det möjligt att borra djupare, förbättra riggsäkerheten och även identifiera systemfel innan de skapar mekaniska fel som kan hota arbetstagare och miljö.

Vad som är spektakulärt är att denna nya beslutsfattande inte skulle vara möjlig utan användning av artificiell intelligens och dessa kärnteknologier som driver snabbare, effektivare minnesbehandling, kommunikation och interaktioner:

Big Data Analytics

Big Data analys används för att undersöka enorma dataset för att upptäcka mönster, korrelationer, marknadsutvecklingar, kundpreferenser och annan ofta dold information för att informera beslutsprocessen. Med hjälp av prediktiva modeller, statistiska algoritmer och what if -analyser hjälper stora dataanalys företag att identifiera nya intäkter, skapa effektivare marknadsföring, leverera bättre kundservice, förbättra operativa effektiviteter och driva konkurrensfördelar.

Molnteknik

Cloud-teknik gör det möjligt för företag att lagra obegränsade mängder data och balansera arbetsbelastningen inom dessa data. Ännu mer delar AI och Cloud en fascinerande symbiotisk loop: Cloud fungerar som den primära informationskällan som matar AI-nätverk, och AI-nätverk matar kontinuerligt molnet med ännu mer data. Redan en viktig drivkraft för konkurrensfördel och en eftertraktad differentiator stöder Cloud-plattformar några av de viktigaste grundarna för AI, såsom cloud computing, maskininlärning, språkbehandling och mycket mer.

Kognitiv databehandling

Kognitiv databehandling kom till allmänhetens medvetenhet när IBMs Watson-dator slog två av världens mästare på Jeopardy! och hävdade 1 miljon förstahandspriset. Det var en lysande marknadsföringskampanj för att ge medvetenheten om kognitiv databehandling för allmänheten och, ännu viktigare, till industrins ledare. Idag används kognitiv databehandling för att accelerera processer som resonemang, naturligt språkbehandling, taligenkänning, objektigenkänning och dialoggenerering. Enligt forskningsföretaget IDC förväntas världsomspännande utgifter för kognitiva och AI-system öka med mer än 50% år 2021, med totala utgifter för kognitiv databehandling från 12B $ 2017 till 57,6BB år 2021.

Nätverkssäkerhet

Nätverkssäkerhet är viktigare än någonsin i denna ålder av cyberattacker och dataöverträdelser, vilket resulterar i uppskattad tvåsiffrig tillväxt från 2018 till 2023 och leder till globala intäkter på 193,76BB år 2023. Eftersom företag strävar efter att skydda personliga och finansiella uppgifter om deras kunder och deras egna rykte och framtid, är de beroende av AI för att stödja identitets- och åtkomsthantering, kryptering, styrning, risk och överensstämmelse, enhetlig hothantering och säkerhetsinformation och händelsehantering. Krypteringskapaciteten är särskilt hög efterfrågan för att skydda information som lagras på konsumentenheter och att använda den informationen säkert i molnet.

Halvledare

Halvledare är en nyckelkomponent i dagens digitala kapacitet, vilket möjliggör varje dator och elektronisk enhet. Medan halvledare har funnits i årtionden driver AI nya halvledarmönster och -möjligheter. Med hjälp av kraften i maskininlärning och djupt lärande hittar branschledare nya sätt att påskynda prestanda och minska ström genom att bearbeta data som mönster snarare än enskilda bitar. Dessa framsteg är nyckeln till att leverera allt från kvantdatorer till helt autonoma fordon.

Investerare som är angelägna om att investera i fysisk tillämpning av tekniklagring, autonoma fordon, konsumentrobotar, har åberopat ROBO Global Robotics & Automation Index för att å exponeringen i mer än fem år. Eftersom exponeringen för AI fortsätter att växa inom indexet, kommer investerare som söker större exponering i denna snabbt växande värld av AI att finna ROBO att vara ett unikt alternativ som placerar dem för att skörda de potentiella fördelarna med detta inte-att-vara uppsägd investeringsmöjlighet i årtionden framöver.

Kommentarer är avstängda.