ETFSverige
Hem » Featured

Hur lyckas du med gaming och esport?

2 oktober 2020 Inga kommentarer

I spår av 2020 så har gaming exploderat i popularitet. Fler och fler personer söker sig till esportens fantastiska värld. Men vad behöver man egentligen för att lyckas med esport och hur ser framtiden ut i esportens fantastiska värld?

 

Gamingtillbehör

Oavsett om ditt mål är att bli esportproffs eller om du bara vill ha kul när du gamear så behöver du de rätta gamingtillbehören. En bra gaming dator är a och o, men det är långt ifrån det enda. Din gaming setup kräven även en skärm som är speciellt anpassad för gaming. Det är även bra att köpa rätt gamingmus, hörlurar och  ett mekaniskt tangentbord. Att veta vad man ska köpa är inte lätt, men det finns många köpguider där då går igenom de bästa inom olika kategorier av gamingtillbehör för esport.

 Logitech, Steelseries, Acer och svenska Xtrfy är fyra av de allra största tillverkarna inom gamingtillbehör för PC. De erbjuder alla produkter som används inom gaming, och såklart inom alla olika prisklasser. Den utrustning som proffsen använder sig av är inte på något sätt otillgänglig för oss dödliga, utan det är enkelt att kolla upp och köpa samma produkter. Somliga saker – så som skärmar, kanske är aningen dyrt. Men en av de mest populära gamingmössen för proffs är Xtrfy M4 och den kostar just över 600 kronor.

För att hitta de bästa gamingtillbehören bör du titta igenom olika recensioner av de på internet. Det bästa sättet att hitta bra produkter är att se vad andra tycker om dem. Tänk på att inte köpa en recension rakt av – det du tycker är viktigt kanske inte recensören tycker är viktigt, så här får du vara noggrann med att läsa mellan raderna.

 

Varför har Sverige lyckats inom esport?

Sverige har ända sedan dag 1 varit en av de mest lyckade länderna inom esport. Men hur har det egentligen blivit så och hur har vi kunnat försvara den titeln i över 20 år? Sverige har alltid haft en bra infrastruktur inom IT. Vi var snabba med att introducera internet till hemmen, och vi har alltid varit ett av de länder som har allra mest persondatorer per capita. Det har naturligtvis lett till att många suttit i sina pojk- och flickrum med drömmen om att bli esportproffs. Många har misslyckats, men en del har faktiskt lyckats. Sverige har många kända esportprofiler så som Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Emil ”Heaton” Christensen, William ”Leffen” Hjelte och många många andra.

 

Esport under 2021

Esporten spås fortsätta växa under 2021. Newzoo spår att esportens omsättning kommer växa från 973.9 millioner dollar 2020 till 1.194 miljarder dollar 2021. Det är hiskeliga siffror, och alla som varit på en CS:GO turneringar förstår vad de pengarna går till. Esportevent är häftiga evenemang fyllda med ljusshower, häftiga ljudeffekter och coola scener. Av förståeliga skäl så har esporten flyttat över till onlinesända liveevent istället för att fylla arenor, men vi hoppas att 2021 blir ett bättre år för esportevent.

Youtube och Twitch är de två mest populära plattformarna som används för att titta på esport. Här samlas miljoner gamers dagligen för att titta på turneringar, livestreams och gameplay. CS:GO, League of Legends och Dota 2 är de allra största esporttitlarna på dessa plattformar men utbudet är nästintill oändligt. Vad än du är intresserad av för esport så kan du hitta livestreams på Twitch eller Youtube.

Kommentarer är avstängda.