ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Uppgradering av het emerging market

19 mars 2019 Inga kommentarer
Uppgradering av het emerging market

iShares MSCI Philippines ETF (NYSEArca: EPHE) fick nyligen några goda nyheter tack vare en kreditvärdighetsuppgradering. Uppgradering av het emerging market som det annars inte talas mycket om. Det var analysföretaget Fitch Ratings som höjde sin rating på Filippinerna till BBB från BBB- med en stabil outlook.

Filippinernas starka och konsekventa makroekonomisk prestanda har fortsatt, grundat på en sund politik som stöder höga och hållbara tillväxtnivåer, säger Fitch. ”Investorsentiment har också varit stark, vilket framgår av en stark inhemsk efterfrågan och inflödet av utländska direktinvesteringar. Det finns sålunda inga bevis för att våldshändelser i samband med förvaltningens kampanj mot olaglig narkotikahandel har undergrävt investerarnas förtroende. ” Filippinerna kan fortsätta vara en het emerging market.

Förra året avgjordes det filippinska presidentvalet på investerarnas åsikt när Rodrigo Duterte hade varit snävt över vad han skulle göra för att stödja ekonomin, vilket gav osäkerhet över de ekonomiska utsikterna. Under veckorna före valet dumpade investerare filippinska aktier, vilket uttryckte osäkerhet över Dutertes ekonomiska planer och brist på erfarenhet av politiken, rapporterar Lillian Karunungan för Bloomberg.

42 aktier

De 176,2 miljoner dollar EPHE spårar MSCI Philippines Investable Market Index och innehar 42 aktier. EPHE lanserades för åtta år sedan och är fortfarande den enda börshandlade fonden som är avsedd för filippinska aktier. EPHE fördelar 28,5% av sin vikt till finansiella tjänster och nästan 24% till fastigheter. Industrisektorn svarar ör 23,5 procent av fondens vikt.

”Filippinerna har också behållit finanspolitiken riktad mot en fortsatt nedgång i bruttoskuldsättningen (GGGD),” tillägger Fitch. ”GGGD projiceras av Fitch att minska till omkring 34% av BNP i slutet av 2017, under” BBB ”-medianen på 41,1% av BNP. Nyutnämningen av en ny centralbankchef från Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) har gett kontinuitet och stöder penningpolitisk trovärdighet. Vi förväntar oss att inflationen ska ligga kvar inom BSP: s målområde på 2% -4%. En fortsättning på flexibiliteten i växelkursen bör bidra till att bevara den senaste tidens uppbyggnad av valutareserver. ”

”Fitch räknar med att Filippinernas finansprofil förbättras till följd av regeringens skattereform initiativ”, säger ratingbyrån. ”Representanthuset och senaten har gått igenom sina respektive versioner av den första delen av ett femdelat omfattande skattereformprogram som kan vara undertecknad i lag före årets slut. Vi uppskattar att räkningen är nettoomsättning positiv, vilket återspeglar en utvidgning av momsbasen och högre skatter på petroleumsprodukter, bilar och sockersötta drycker, vilket skulle mer än kompensera sänkningen av personskatt. ”

Kommentarer är avstängda.