ETFSverige
Hem » Featured, Headline

Den första aktivt förvaltade cannabis ETFen

13 februari 2018 Inga kommentarer

Den första aktivt förvaltade cannabis ETFen MJJDen första aktivt förvaltade cannabis ETFen

I takt med att cannabissektorn i Kanada förbereder sig för kommande lagändring dyker det upp allt fler produkter som gör det möjligt för investerarna att tjäna pengar på denna heta marknad. Det senaste är kampen mellan dem som förespråkar passiva, börshandlade fonder och de som vill ha en mer aktiv infallsvinkel. Den första aktivt förvaltade cannabis ETFen har lanserats och kan erbjuda en kombination av dessa två angreppsmetoder.

Redwood Marijuana Opportunities Fund, världens första aktivt förvaltade marijuana ETF, började handel på i januari i Toronto under tickern MJJ. Denna ETF har ett ganska brett placeringsreglemente, som tillåter aktiv handel samt blankningar av aktier i cannabissektorn. Fokus ligger på tillväxt och relativ värdering säger Redwood Asset Management.

Aktiva strategier kan vara mer reaktiv

Det finns mycket volatilitet och det finns många investerare som bara köper och inte gör sin analys säger Redwood Asset Management. Företaget tror att att aktiva strategier kan vara mer reaktiva. Detta eftersom kapitalet kan flytta runt och hanteras mer dynamiskt för att dra fördel av några av de stora flödena.

Redwoods ETF kommer att investera i företag på Torontobörsen med låga kostnader och internationell exponering. Tillsvidare kommer denna börshandlade fond att unvika företag med med verksamhet i USA på grund av juridisk osäkerhet.

Även om det för närvarande är dyrt och svårt att blanka cannabisaktier, kommer Redwood ETF att arbeta med ”opportunistiska blankningar”. ETFen kommer också att inneha en kontantposition som kan utnyttjas vid händelse av kursfall.

Vill köpa cannabisaktier som inte ägs av de passiva cannabis-ETFerna

Redwood Asset Management säger att företaget är särskilt intresserad av aktier som inte ägs av de stora passiva cannabis-ETF-erna Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF och ETFMG Alternative Harvest ETF. Toronto-baserade Horizons har också ansökt att lansera en Junior Marijuana Growers Index ETF, som kommer att fokusera på small caps.

Det här är en sektor som dominerats av passiva pengar från privatpersoner. Det finns många bra företag som ännu inte har uppmärksammats av ETF: erna. MJJs topp 10 innehav vid lanseringen omfattade Village Farms International Inc., WeedMD Inc. och Invictus MD Strategies Corp, samt större företag som Canopy Growth Corp. och Aurora Cannabis Inc.

Skjuter sig själv i foten

Toronto-baserade Horizons ETFs Management Canada Inc säger att företaget att det förväntar sig att aktivt förvaltar cannabisfonder kan komma att ”skjuta sig i foten”. Fattar Du ett felaktigt beslut om Dina innehav kommer Du att känna av Dina investerares vrede sade Horizons Steve Hawkins i en intervju på Bloombergs Toronto-kontor. Han tillade att det cannabisaktier är högriskinvesteringar och att det bästa skyddet fås genom diversifiering.

Kommentarer är avstängda.