ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

Så kan du köpa den nordiska verkstadssektorn i en affär

1 december 2011 2 Comments

Detta är det tredje inlägget i en serie om åtta. Vi har även skrivit ett inledande inlägg om hur du kan skydda portföljen genom sektorrotation. //www.etfsverige.se/etfbloggen/borsen/skydda-portfoljen-genom-sektor-etfer-sa-gor-du. I detta inlägg kommer vi att fokusera på den börshandlade sektor-ETF:en XACT Verkstad. Denna ETF passar bra för dig som tror på en fortsatt återhämtning på börsen. Underliggande index för denna ETF är NASDAQ OMX Nordic IndustrialsTM-indexet. Indexet består av de största och mest omsatta aktierna inom verkstadssektorn på de nordiska börserna i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För närvarande ingår 21 bolag i indexet. Bolag och vikter presenteras i tabellen nedan.

[table id=185 /]

 

Nedan presenteras de ingående bolagens utveckling. Bäst i år har det gått för det finska verkstadsbolaget KONE och svenska SAAB  med en uppgång med omkring 0,15 procent respektive nedgång med 5 procent i lokal valuta.

 

 

 

 

 

 

ETF fakta

XACT Verkstad är den näst sämsta sektor ETF:en i Sverige i år men är också den som gynnas mest om återhämtningen fortsätter

Ticker: XACT VERKSTAD (Sverige)

Börs: Noterad på både Nasdaq OMX Stockholm och på Oslo Börs

Förvaltningskostnad: 0,40% per år

Replikeringsmetod: Syntetisk

Användning av vinst: Återinvestering

UCITS: Ja

Registreringsland: Luxemburg

Spread (idag 1 dec): 0,55% (skillnad mellan köp och säljkurs)

Utveckling 1 månad,%: -7,1%

Utveckling i år,%: -25,9%

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är avstängda.